SPONGEBOB & KITTY

SLIDE K.A.M.I

Friday, 30 December 2011

Emmmmm

Assalamualaikum wahai sahabat2 terchenta...

Lamo dh x jupo ngan anda2 sume. Doh la aq sekor jh dup kat melako nie. Lecturer aq oyap melaka hebak..hebak kot celoh mano pn aq x taw. Bus pn buruk2 jh aq tgk... lantai kayu supo bus Liang Hock kulim dulu..ngeh2. (bakpo x hau tibe2 tringat ko bus)

Emmm...pejam celik pejam celik tgk2 nk abih dah 1 sem kte study kat u masing2.....kecuali mung la kakkem..x dae abih. Xpo2..g sambung kat kolej tu plop deh..hehe. Hope mg happy la dpt balik ke semenanjung nie. Tinggal la joja sore sano. Xpo joj...u're strong... pijok jh sapo2 ngenak mg sano.

Sepanjang sem nie... emmm... ok la kowt. Saem2 cnie pn ok laa...tp i think they're more to teman ketika senang. Walaupun ade hop ado kreto..kalu nk g mano2...aq lg suke g sdiri...nk g stesen bus pn aq sanggup g sore..nek bus buruk tu pagi2 buto...petang2 hari pn aq redah sorang2 jgk. Aq nk jd lebih indpendent cnie...kalu dlu kat matrik aq sopmo dup gantung ko saem2. Mujo la ado saem2 hop baek supo sep mung.

K lah..tinggal beberapa ari jh lagi nk final nie. Smoga kte sume pass with flying colours. Smoga sume cemerlang, gemilang & terbilang. Go0d luck sume...labiu!!!

p/s : 2 ari lg nk masuk taun baru :)

Saturday, 15 October 2011

because i feel like writing again.......

as salam..
it has been so long since my last post.
i miss uollss laahhhh

makan,trigt korang. minum,trigt korang. tgk muvie, trigt korang. dlm kuliah, pon trigt korang. aiyooo... makin lama,makin rindu. bosan nye kat sini. bosan bukan sbb xde benda nk buat tp bosan sbb xde teman,sahabat mcm korang. T.T

klu siapkan esaimen, trigt plak tyme kita bincang, study same2 kat 110. kat sini,sorg2 ja lah.

dulu ada ina, blh gak ak tnye soklan yg xreti, skarang msg2 kt dlm bilik. blok saujana ni plak sunyi dua mcm je =..=

dulu ada nikneez, klu ak sedih, dia la yg buat ak gelak.. klu lapar,dia bakar roti utk kitorg.haha

dulu ada wani n eda, diorg bestfrensss ak smpai bila2. diorg lebih paham ak drpd ak paham dri ak sendri =.='

dulu ada kakkem n nija, supply megi nija, buat air milo kakkem . oh how i miss those moments

dulu ada atie, klu nk kritik org n mntak nasihat, atie la org nya. hahaha

dulu ada qilah n nida, ceriakan 110, trun mkn same2

sekarang.... ak ada diri ak sndri. ak blaja bdikari, biase leww,nk masuk doploh kan. =.=

jadual ak sgt pack,bukan sbb kuliah, tp meeting la, aktiviti itu la ini la, tmbah plak dgn kuiz,esaimen on9. oh sgt xsuka. senior dhla suka buat meeting pkul 10mlm, habis plak dkat2 kul 12. jalan kaki balik saujana dkat 15-20min. klu naseb xbaek, jumpe anjing tgh jln. =..=
oh btw, haritu ak habis meeting, pegi gerai cari mkn, ternmpak mubarak majid,alaa pelakon tu,,, tgh mkn mee greng sorg2.. kesian plak ak tgk.haha

kdg2 klu ak xmesej, xcall.. xbrmkna ak lupa korg. masa xmengizinkan.. insyaAllah, ada jodoh kita jumpe lagi.

ps _gudluck semua dkat u masing2.. ukhwah fillah <3

Friday, 14 October 2011

kebosanan melanda

assalamualaikum.berjumpa lagi kta dalam rancangan.........lu pikir la sendiri..

oitt2 korang dah bangun lom ni..kol 8.2o doh ni..nik neez,,bgun2...hehe

weii jom pi makan kt DS...lapor aaaaaa.pahtu leh gi jogging pusing2 kmkulim :]

ina suko la teww leh jupo ehem2...hahaha

kema2 bgun2 tadi suruh org kejutkan ni tidoq balik plok

nija.....bwak kamera dehh.jange lupo..ngeeee

zati......bsuh muko teww.tahi mato ado lg.haha

ida nok ikut dop gi jogg?? cepat siap,,,,,

makk aiiiiiii series rindu nak wat semuo ni

amacam hidup kt U bebas kan? sebebas bebasnye.tapi gak x beh la semua terpisah gini.aku sering dok sekor bilo time weekend..rumate aku ore penang so,,bleh dkatekan agak slalu aa dio balik umah..aku x kesah mano tp raso sunyi beb......seriously..

haaaa korg masuk mende ko-k?? aku amik silat...ahahah..tergeliat aaa pinggang aku bila bersilat..tp best woo..really...heheh

ahhhh byk assignment weii..ngan nok stdy lg ..ohh tensen2 hehe..k2 ado maso post la lg kt blog ni ehh..syg semuo............MMMUAHHHHXX :)

Friday, 5 August 2011

untuk renungan (:

Rupa Kiamat - Bacalah, jika kamu seorang hamba ALLAH. [Sila Kongsi]

*Pesanan : Belajarlah menghabiskan pembacaan sehingga titik akhir. Itu ciri manusia berguna.

Gambaran Hari Kiamat
...
✐ Selepas Malaikat Israfil meniup sangkakala (bentuknya seperti tanduk besar) yang memekakkan telinga, seluruh makhluk mati kecuali Izrail & beberapa malaikat yang lain. Selepas itu, Izrail pun mencabut nyawa malaikat yang tinggal dan akhirnya nyawanya sendiri.
✐ Selepas semua makhluk mati, Tuhan pun berfirman mafhumnya “Kepunyaan siapakah kerajaan hari ini?” Tiada siapa yang menjawab. Lalu Dia sendiri menjawab dengan keagunganNya “Kepunyaan Allah Yang Maha Esa lagi Maha Perkasa.” Ini menunjukkan kebesaran & keagunganNya sebagai Tuhan yg Maha Kuasa lagi Maha Kekal Hidup, tidak mati.
✐ Selepas 40 tahun, Malaikat Israfil a.s. dihidupkan, seterusnya meniup sangkakala untuk kali ke-2, lantas seluruh makhluk hidup semula di atas bumi putih, berupa padang Mahsyar (umpama padang Arafah) yang rata tidak berbukit atau bulat seperti bumi.
✐ Sekelian manusia hidup melalui benih anak Adam yg disebut “Ajbuz Zanbi” yang berada di hujung tulang belakang mereka. Hiduplah manusia umpama anak pokok yang kembang membesar dari biji benih.
✐ Semua manusia dan jin dibangkitkan dalam keadaan telanjang dan hina. Mereka tidak rasa malu kerana pada ketika itu hati mereka sangat takut dan bimbang tentang nasib & masa depan yang akan mereka hadapi kelak.
✐ Lalu datanglah api yang berterbangan dengan bunyi seperti guruh yang menghalau manusia, jin dan binatang ke tempat perhimpunan besar. Bergeraklah mereka menggunakan tunggangan (bagi yang banyak amal), berjalan kaki (bagi yang kurang amalan) dan berjalan dengan muka (bagi yang banyak dosa). Ketika itu, ibu akan lupakan anak, suami akan lupakan isteri, setiap manusia sibuk memikirkan nasib mereka.
✐ Setelah semua makhluk dikumpulkan, matahari dan bulan dihapuskan cahayanya, lalu mereka tinggal dalam kegelapan tanpa cahaya. Berlakulah huru-hara yang amat dahsyat.
✐ Tiba-tiba langit yang tebal pecah dengan bunyi yang dahsyat, lalu turunlah malaikat sambil bertasbih kepada Allah SWT. Seluruh makhluk terkejut melihat saiz malaikat yang besar dan suaranya yang menakutkan.
✐ Kemudian matahari muncul semula dengan kepanasan yang berganda. Hingga dirasakan seakan-akan matahari berada sejengkal dari atas kepala mereka. Ulama berkata jika matahari naik di bumi seperti keadaannya naik dihari Kiamat nescaya seluruh bumi terbakar, bukit-bukau hancur dan sungai menjadi kering. Lalu mereka rasai kepanasan dan bermandikan peluh sehingga peluh mereka menjadi lautan. Timbul atau tenggelam mereka bergantung pada amalan masing-masing. Keadaan mereka berlanjutan sehingga 1000 tahun.
✐ Terdapat satu telaga kepunyaan Nabi Muhammad SAW bernama Al-Kausar yang mengandungi air yang hanya dapat diminum oleh orang mukmin sahaja. Orang bukan mukmin akan dihalau oleh malaikat yang menjaganya. Jika diminum airnya tidak akan haus selama-lamanya. Kolam ini berbentuk segi empat tepat sebesar satu bulan perjalanan. Bau air kolam ini lebih harum dari kasturi, warnanya lebih putih dari susu dan rasanya lebih sejuk dari embun. Ia mempunyai saluran yang mengalir dari syurga.
✐ Semua makhluk berada bawah cahaya matahari yang terik kecuali 7 golongan yang mendapat teduhan dari Arasy. Mereka ialah:
ⅰ- Pemimpin yang adil.
ⅱ- Orang muda yang taat kepada perintah Allah.
ⅲ- Lelaki yang terikat hatinya dengan masjid.
ⅳ- Dua orang yang bertemu kerana Allah dan berpisah kerana Allah.
ⅴ- Lelaki yang diajak oleh wanita berzina, tetapi dia menolak dengan berkata “Aku takut pada Allah”.
ⅵ- Lelaki yg bersedekah dengan bersembunyi (tidak diketahui orang ramai).
ⅶ- Lelaki yang suka bersendirian mengingati Allah lalu mengalir air matanya kerana takutkan Allah.
✐ Oleh kerana tersangat lama menunggu di padang mahsyar, semua manusia tidak tahu berbuat apa melainkan mereka yang beriman, kemudian mereka terdengar suara “pergilah berjumpa dengan para Nabi”. Maka mereka pun pergi mencari para Nabi. Pertama sekali kumpulan manusia ini berjumpa dengan Nabi Adam tetapi usaha mereka gagal kerana Nabi Adam a.s menyatakan beliau juga ada melakukan kesalahan dengan Allah SWT. Maka kumpulan besar itu kemudiannya berjumpa Nabi Nuh a.s., Nabi Ibrahim a.s., Nabi Musa a.s., Nabi Isa a.s. (semuanya memberikan sebab seperti Nabi Adam a.s.) dan akhirnya mereka berjumpa Rasullullah SAW. Jarak masa antara satu nabi dengan yang lain adalah 1000 tahun perjalanan.
✐ Lalu berdoalah baginda Nabi Muhammad SAW ke hadrat Allah SWT. Lalu diperkenankan doa baginda.
✐ Selepas itu, terdengar bunyi pukulan gendang yang kuat hingga menakutkan hati semua makhluk kerana mereka sangka azab akan turun. Lalu terbelah langit, turunlah arasy Tuhan yang dipikul oleh 8 orang malaikat yang sangat besar (besarnya sejarak perjalanan 20 ribu tahun) sambil bertasbih dengan suara yang amat kuat sehingga ‘Arasy itu tiba dibumi.
✐ ‘Arasy ialah jisim nurani yang amat besar berbentuk kubah (bumbung bulat) yang mempunyai 4 batang tiang yang sentiasa dipikul oleh 4 orang malaikat yang besar dan gagah. Dalam bahasa mudah ia seumpama istana yang mempunyai seribu bilik yang menempatkan jutaan malaikat di dalamnya. Ia dilingkungi embun yang menghijab cahayanya yang sangat kuat.
✐ Kursi iaitu jisim nurani yang terletak di hadapan Arasy yang dipikul oleh 4 orang malaikat yang sangat besar. Saiz kursi lebih kecil dari ‘Arasy umpama cincin ditengah padang . Dalam bahasa mudah ia umpama singgahsana yang terletak dihadapan istana.
✐ Seluruh makhluk pun menundukkan kepala kerana takut. Lalu dimulakan timbangan amal. Ketika itu berterbanganlah kitab amalan masing-masing turun dari bawah Arasy menuju ke leher pemiliknya tanpa silap dan tergantunglah ia sehingga mereka dipanggil untuk dihisab. Kitab amalan ini telah ditulis oleh malaikat Hafazhah / Raqib & ‘Atid / Kiraman Katibin.
✐ Manusia beratur dalam saf mengikut Nabi dan pemimpin masing- masing. Orang kafir & munafik beratur bersama pemimpin mereka yang zalim. Setiap pengikut ada tanda mereka tersendiri untuk dibezakan.
✐ Umat yang pertama kali dihisab adalah umat Nabi Muhammad SAW, dan amalan yang pertama kali dihisab adalah solat. Sedangkan hukum yang pertama kali diputuskan adalah perkara pertumpahan darah.
✐ Apabila tiba giliran seseorang hendak dihisab amalannya, malaikat akan mencabut kitab mereka lalu diserahkan, lalu pemiliknya mengambil dengan tangan kanan bagi orang mukmin dan dengan tangan kiri jika orang bukan mukmin.
✐ Semua makhluk akan dihisab amalan mereka menggunakan satu Neraca Timbangan. Saiznya amat besar, mempunyai satu tiang yang mempunyai lidah dan 2 daun. Daun yang bercahaya untuk menimbang pahala dan yang gelap untuk menimbang dosa.
✐ Acara ini disaksikan oleh Nabi Muhammad SAW dan para imam 4 mazhab untuk menyaksikan pengikut masing-masing dihisab.
✐ Perkara pertama yang diminta ialah Islam. Jika dia bukan Islam, maka seluruh amalan baiknya tidak ditimbang bahkan amalan buruk tetap akan ditimbang.
✐ Ketika dihisab, mulut manusia akan dipateri, tangan akan berkata- kata, kaki akan menjadi saksi. Tiada dolak-dalih dan hujah tipuan. Semua akan di adili oleh Allah Ta’ala dengan Maha Bijaksana.
✐ Setelah amalan ditimbang, mahkamah Mahsyar dibuka kepada orang ramai untuk menuntut hak masing-masing dari makhluk yang sedang dibicara sehinggalah seluruh makhluk berpuas hati dan dibenarkannya menyeberangi titian sirat.
✐ Syafaat Nabi Muhammad SAW di akhirat :
ⅰ- Meringankan penderitaan makhluk di Padang Mahsyar dengan mempercepatkan hisab.
ⅱ- Memasukkan manusia ke dalam syurga tanpa hisab.
ⅲ- Mengeluarkan manusia yang mempunyai iman sebesar zarah dari neraka.
(Semua syafaat ini tertakluk kepada keizinan Allah SWT.)
✐ Para nabi dan rasul serta golongan khawas juga diberikan izin oleh Tuhan untuk memberi syafaat kepada para pengikut mereka. Mereka ini berjumlah 70 000. Setiap seorang dari mereka akan mensyafaatkan 70 000 orang yang lain.
✐ Setelah berjaya dihisab, manusia akan mula berjalan menuju syurga melintasi jambatan sirat. Siratul Mustaqim ialah jambatan (titian) yang terbentang dibawahnya neraka. Lebar jambatan ini adalah seperti sehelai rambut yang dibelah tujuh dan ia lebih tajam dari mata pedang. Bagi orang mukmin ia akan dilebarkan dan dimudahkan menyeberanginya.
✐ Fudhail bin Iyadh berkata perjalanan di Sirat memakan masa 15000 tahun. 5000 tahun menaik, 5000 tahun mendatar dan 5000 tahun menurun. Ada makhluk yang melintasinya seperti kilat, seperti angin, menunggang binatang korban dan berjalan kaki. Ada yang tidak dapat melepasinya disebabkan api neraka sentiasa menarik kaki mereka, lalu mereka jatuh ke dalamnya.
✐ Para malaikat berdiri di kanan dan kiri sirat mengawasi setiap makhluk yang lalu. Setiap 1000 orang yang meniti sirat, hanya seorang sahaja yang Berjaya melepasinya. 999 orang akan terjatuh ke dalam neraka.
Rujukan: Kitab Aqidatun Najin karangan Syeikh Zainal Abidin Muhammad Al- Fathani. Pustaka Nasional Singapura 2004.
☞ Jika sekiranya kalian ingin mengumpul saham akhirat, sampaikanlah ilmu ini kepada sahabat² yang lain. Sepertimana sabda Rasulullah SAW: ❝ Sampaikanlah pesananku walaupun satu ayat. ❞ Sesungguhnya apabila matinya seseorang anak Adam itu, hanya 3 perkara yang akan dibawanya bersama :
① Sedekah/amal jariahnya.
② Doa anak²nya yang soleh.
③ Ilmu yang bermanfaat yang disampaikannya kepada orang lain.

Wednesday, 3 August 2011

♥ korang ♥


Disini bermulanya pertemuan yang terakhir
Kehilangan amat terasa di hati
Mungkinkah ini yang tertulis ditangan takdir
Ku terima perpisahan ini

Dulu kita satu jiwa satu impian
Susah dan senang kita bersama
Namun itu semua
Hanya sementara

KORUS
Hanya lagu yang menjadi ingatan
Hanya lagu yang menjadi kenangan
Seandainya masa itu kembali semula
Inginku miliki lebih darimu

Mungkinkah ini yang tertulis ditangan takdir
Ku terima perpisahan ini

Perpisahan yang tak ku duga telah terjadi
Dirimu pergi biar ku sendiri



Assalamualaikum =) hari ni setelah berabad lama nye ak br nk update blog ak..ak ad terjumpa lgu best =) lgu PERPISAHAN INI,lgu ni ak jmpa time tgk citer Laila Manja kat tv3 ptg2 tu..mula2 just dgr sbb best,lma2 cam ad mksd lak =)

korang,especially budak2 MATRIK KOLEJ MARA KULIM (KMK) ak dedicated lgu ni untk korang,xkira la yg rapat,xrapat,yg knal,yg xknl tp pnah jmpa ke..hik2 sbb lgu ni ad mskd yg tersirat,seperti yg ak highlight kn Disini bermulanya pertemuan yang terakhir korang tentu tau kn mksd line lgu tu... =) di Kolej Mara Kulim la kita bertemu dan perpisah =) skng korang semua dah dpt msk ke Uni msg2..tp jgn lupa kenanga korng d Kolej Mara Kulim =)

Dulu kita satu jiwa satu impian korang dulu satu impian SATU TEKAD(lgu tema orientasi batch 10/11) nk kn 4rata...sama la ngn aku =) tp takdir Allah maha mengetahui kita xdpt menolak =) tp ak xslh kn takdir ak xdpt 4rata sbb slh ak gak sbb mls kat matrik lu..hik2 tp kpd yg berjaya tahniah,tentu korang dpt Uni yg gempak2 kn? even ak xdpt kos yg ak nk kat UNIMAS,ak tetap bersyukur =) ak xslh kn takdir,& rezeki ak ALLAH MAHA MENGETAHUI ak juz merancang =)

kpd bdk2 fazian yg geng kapak (ena,nikneez,kema,ati,zati,qilah,wani,nida,eda) korang selamat berjaya,andai kata kita terlupa seketika tentang KITA ak harap jgn lupa selama nya,seketika tu normal =) ak n kema dpt UNIMAS,mungkin tidak terlupa,ena USM kk,qilah & zati USM pp,nikneez UMK,wani UMP,eda UtEM,nida mana?ops sori xingt..hik2 ati kat IPG,semoga korang berjaya..nanti klu nk khawin jgn xjemput ak lak =)

ak harap korang doakn kejayaan ak untk smbng master erk =) hik2 ak harap kita sahabat selama nya =)♥ nija


Monday, 1 August 2011

menu 1st ramadhan :)


salam.HAI korang.dah lame kan x menjengah ke dasar blog ni.haha.masing2 busy.hari ni korang berbuke ape.haaa.agak2 ade x meleleh air liur tengok menu kat atas ni.ho3.sabar2.kang bukak pose aku bg.hehe.yang atas sekali tu tauhu sumbat.amacam jadi x aku buat,haha.koya.aku tlg sket2 lah.tapi bukan susah pun buat nye,simple and easy as ABC.tapi sayur taugeh masak lemak ni memang aku masak.first trial masak lemak2 nih.alhamdulillah menjadi.mak aku x tolong langsung.aku buat semua sndiri.cehh bangge la pulak minah ni.haha.relax2.aku pun bukan pandai pun masak.tgk2 dlu pastu try buat.jadi plak.hehe.nak masak syur lemak ni satu je kene beware,jangan pecah santan.maknenye jangan sampai santan tu jadi berketul-ketul.tu konfirm x jadi.hehe.kena pandai kacau.leceh kan tapi hasilnya memuaskan.hik3.ok lah dah nak berbuka ni.out dlu....



Wednesday, 8 June 2011

iSH iSH iSH~

Wei lop la...

bersawang abih doh blog nie...pah mano abih nasio2 sekalian? Mek T, Wani, Nikneez, Kakkem, Non, Joj, Aty, Qylah???

Di manakah cerita2 anda sekalian? Dulu bukey maen smangat lg blako nk update bog nie. Jerip dh blog nie mai ngadu ko aq...wakaka. Pakat sibuk membesarkan badan ko rano lako nie..?

Hau...aq pom xdop cito gapo pom bena nk oyap ari nie. Sajo jnguk cnie...tgk2 supo nga blog aq jgk x update pah sudoh. Xpo la...bak kato artis mlaysia...janji rock!. Bia x rock pom. Berat nanang la...dok rox chetong...haha. Oyap kokre...aq pom supo tulo jh..buke ajim sgt pom nk mngapdate blog nie.

Weit...sero nk g jaley jauh2 ckit la. Nk g mano eh...? Landmark Kulim pom sdak ugop nie... kno cool blog oreo bubble gap lenggok ar...haha.

Tiap2 ari dup mikir..kalu masuk u naty rano la. Kno cari saem baru. Mitop2 buleh saem supo sep mg jgk... ligo2 lako...haha. Pah katku ligo skali...

p/s : jago diri molep la lako...kalu sakit panda2 cari ubat sdiri deh...x dop saem nk caro dh....hehe *x ingt... famly masing2 ado doh kae..hehe

Monday, 9 May 2011

KITE SUME CHANTEK

Sunday, 8 May 2011

INN0race (=


assalamualaikum.. kembali kite ke rancangan kite pd mlm ini sekali lagi pd waktu yg same..... erk? ok lahh, salah skrip. hello kawan! hehe hari ini mahu kecek psl innorace, event yg sy join pd hari sabtu, 7mei, kelmarin. wahh xtao nk describe.best or xbest, xtaolahh. but i'll really enjoy it at the end. chukhaey, nikneez!  :D
meh cucicuci mato dlu sblum pnjgkan critanya (:
gangz! :D

kami (:

kepenatan..mkn2 cket (:

friends =]
kimono? booth jepung :)

 tao tak ape itu INNOrace kawan kawan? aduhh, herm dy mcm explorace la, buat pduk inovasi then, start jln2 smbil jwb soalan. ohh yea, event ni kt jeli, so, kteorg pun naek la van g sane. 10 org 1 van. sempit duduk cam ikan sardin. aku? end up duk ats lantai van je. lenguh kottt. tp xpelahh. asal selamat smpai.thanks a lot 2 my lovely parents kerana sudi handle bnde2 ney sume. hehe.
ohh, smpae sne, duk la kt aspuri smk jeli. ok laa, not worst, but bad je. haha x reti nk bsyukur lgsg! yelaa, mlm tu hdung asyek wat msalah je sbabnye debu yg sgt tebal! grrr. alahai hidung. ;(
ohh tp kan, grup laki (geng karisma) lg kesian, ble tgk gmb kt pesbuk, air kuning kuning. shocking yellow! siyenyooo sep mungggg! hehe. SORRY!
err mlm b4 tdur, smpat la diskas ngm ina, tania, amy psl pduk yg nk direkacipta esok 2.. bla3..
pg sabtu tu, stat ngm senamrobikk. ore duk exercise, kito duk kalut ambek gmb! haha lantak pi laaa~ ohh sep jate buleh tnyo aku, nk wak gapo phney? dy xdop sedio barey ko ko kito? haiyaa alongg, awal2 aku pesan suh baco syarat2 tuh mu baco dop? DOODLES sumguh! haha xtahulah gano sep dy 2.. tp last2, ohanna kaloh (rc-troli), zealous pun kaloh(rc-rakbuku).doodles? apatah lagi(rc-unknown)~ :p
abes je buat pduk, trus stat perjalanan. buat bodohbodoh je. kesnye kumpulan aku diskolifaid. buduss. kesnye, ade anak2 papa join innorace. sheep btolla. ;(
tp xpe, maen je dlu.. 2.5 km jalanjalan jwb soalan, smpailaa. chup, x gusukk deh ambo! hahaha ade 10 soalan, saloh 3 4 la lbeyh kurang. sep2 zealous (wani, zati, kakkemm, nija n sha) saloh 2 je. dgn hrpn bole mng pd mulanya n sep doodles (asri, along, rajo, shatri, medey) i x tahuu..
last2 masuk dwan, tumgu org berucap, ble tibe penyampaian adiah, debar neyy debar. kot2 la ado sep kito meney.,, PUKKKKKK kalohh~ xd0p adioh gapo2.. balik sajo2. huhuhu xpola xpo.... but we're really enjoy that day rite? thanks to my grupie, (nikneez, gg, amy, ina, anya).. <3
kalu ade event2 gnie lg, do invite me.. ehee. sekian (:

erk, i cilok lam i punye blog.! :D

Saturday, 7 May 2011

sewaktu dulu....

haii bersua lagi kita dalam rancangan.............lu pikir la sendiri...hahaha...
u all sihat x?? kalu x sehat pandai2 la carik ubat,telan panadol ke xpon jumpo dktor trus.hehe
yo2!! rindu bangat sama kamu semua dong.aku nak luahkan perasaan aku kt sini bleh dop??eheeee
lalalala boleh la errr..yea2 boleh la tu kalau korg x jawab.haha
sebenarnye aku terasa hati dengan........bukan dengan korg la hehe tp dgn member2 lame aku waktu kt skola dlu.huhu.sdeyh beb.bkn ape aku ajax diorg kuar je.mula2 ade la jugak dua tiga org nk kuar.aku ajax ramai gak.tp semua mcm nk x nk je.lastly semua x nk kuar.xpe la mybe semua ni ade hikmahnye kn.memang la next time blh jumpe tp probability untuk aku trun kuantan tu entah berape je.sebab aku bz kott nk amek lesen pah 2 nk keje plop.hehe(ayt koya).mcm die sore keje kn.hehe.

dah tutup cter pasal td ,kali ni aku rase nk baloh ngan sep2 mg plak.hehe.nk gduh mlut ngan ina.nk tmbuk nik nees.nk maen meme2 ngan zati.nk stdy ngan ida.nk mkn charcos ngan nija.nk kaco wani.nk make meggi ngan kema.waaaaaaaaa...

Thursday, 5 May 2011

REMEMBER THIS???

Kawan2! Especially wani, zati & joja!!!! Remember this??? Kasut hop aq nk beli maso kito g JJ dlu??? Akhirnya aq bjaya memilikinya...hahahaha~ Sgt2 hepy! Jupo kat Mines...puas aty aq..ngeh3...

p/s : bukey nk nunjuk..tpi berkongsi kegembiraan..hehe. Sory~

Would you rather be the best player on a losing team or the worst player on a winning team?

BEST PLAYER ON A LOSING TEAM

Ask me anything

Wednesday, 4 May 2011

HARI RASA RINDU KORANG

Assalamualaikum...
hari ni sy rasa amat rindu korang..rindu sgt..nk lepak kat cafe even cafe tu bkn la ada apa sgt..rindu nk mkn wedge pakcik kiosk..waaa rindu sgt..korang rindu nija x? 2 3 hari nija xde mood sgt nk berfb,juz bka je..bkn sombng,tp ntah la maybe sbb ANAI2 yg kurang asam kot..ad ke ptt dia buat sarang dlm bilik Nija?kurang ajaq btul..skng Nija tgh serabut duk pk nk renovte blik bilik nija..hik2 my room under construction right now,maybe sbb tu nija rasa xde mood kot...yela bilik tu jarng org duk,berhabuk xyah ckp la...mapus nija nk kna smpn...klu ad bibik kn best suh bibik je buat...dah skang musim panas,panas nk mapuih...klu hujan kan bez,pg tadi hujan kejap,dlm mamai duk mimpi sempt ckp alhamdulilah,sbb happy sgt hujan,bkn apa kecian pokok kat luar lama dah xminum air...hik2 (bajet baik ar nija kan)...

ikan dalam kolam umah nija,perut buncit bukn main,bkn nyoh nk telur2,sejak nija duk matrik ag..abis matrik duk lgu tu la jgk...aish mmg ar ikan ni..oyak ko abh n kak nija,diorg kta ikan malu...plik dop???? plik2 la sep dia,tp ska tgk ikan tu,tp ikn tu xbeso ag ngn nija,klu nija g hbs lari lintang pukang,benci I tau...

duk umah loni teringt kta2 nija kta nk diet ko ena & nikneez...hik2 xtau pah mana dah azam tu lari..hik2 nija loni cuma xbermint sgt mkn nasi cam dlu..hik2 ska mkn bnda ngarut2 jah..umi nija bli mcm2 dlm peti,kijo an duk goreng jah,pah mano gemuk kn?

AF xsedp mano pun nija tgk,tp lyn gak..hik2 sbb xdop cito etep..nija xska ko LENA dio koya =P..duk deki tu gak ngn FINA nija xsokong sapo2 tp gak mcm xmolep la LENA tunjuk perangai gtu sbb dia kn bakal artis... hak2 abg nija duk nganyim xsdh ko nija sbb minat AF...tp seriusly xminat pun..AF 1 jah sdp bg nija.. tgk AFNIL lg sdp...hik2

maaf la kpd ahli K.AM.I FAZiansklu entri nija ni semak jah..nija xtau nk citer gapo..klu kita duk sklai mmg nija sungguh gilo la citer,po kalo la...hik2 rindu nk lepak2 kat bilik FAZ 110..waaaaa,tp xpo anything nija citer sni des...klu ad masalah ko.. okes all my dear ? do leave some comment k =) love all u guys jap2 sblm tu nk bg skit photo latest nija masa nija bengkak mata plop,nikneez,kema,zati,wani tgk dos...yg lain2 tgk la des..tadaaaaa
menggoda x I?hik2 but skang mata I dah ok =)



http://YourGen.com/ - Text Generator



Tuesday, 3 May 2011

S.E.M.U.T grrrr...!!!

Dari mana asalnya semut??



sape nk tolong jwb,,sila lah :)



semut mmg kuang ajo ek? mkn cekelat ak xmintak dulu =.=

terigt plak kat kmk dulu,even air mineral pon "diorg" kebas gak,agak nya semut yg kebas air mineral tu ada penyakit kencing manis kot...? err..!







ps : jgn marah2,nnt cepat tua daaa... smile alwaysssssss everybody :D
NIK NEEZ!!!!! haha...aku upload agi niehh.wekkz =P...ensem kn2...ala ko nk mary dye ke? aku x kesah...sedangkan org brkhwin leh bercerai..ape pon die akn tetap jadi milikku nanti...ahahaha,,,gurau2 jah...ala mg ni.x kn ngan member sndri pon nk jeles.relax ar beb.die nk hak umum,public figure la katekan(ayt untuk menjeleskan kau) hak3....

INA NIJA NEEZ IDA NIDA ATI KEMA WANI & ZATI!!!!!!!!!!!!

AKu nk tanye korg amalkan x diet?? ahah.x nk diet pon wat ftness la wehh.ptg td aku wat ftness..huishh berpeluh2.aku wat cm kt FAZ dlu...tutup kipas n then berftness la.haha.skrg2 nyer ade peluh gak kan...series aku ckp ddk rumah probability untuk mkn kurang coz x rse lapar plak...plik aku.kt KMK tu 24 jam laporr jah..hehee..nk tw mase aku ftness td ad aku dok tgk aku.die tnye"kak kau menari ke;? haha....budushhh......nsb bek bdk kecik so aku diam je la...die pon cm nk join gak aku,,,ade hati tu..hehe,,,....pastu tngah syok2 brsenam adk aku sruh ambik air plak.adushh aku da la smangat gler time 2...last2 die gi amek air sndri..hehe.kejam kah aku?? x kott.die da pandai ambik air sndri so biarkan la kn.eheeeee..n then mak aku plak pnggl."kak! da buat air milo untuk ayah ke belommm???" ........................."KEjap ma,,,org ade keje sket"...hehehe..padahal ank die tgh brftness smpai gegar2 umah.da la umah papan...k la thats all for today.dadaaaaaaaaaaaaaa =)



1.yes, i WILL! 2.kurus n lisa.

assalamualaikum. okei kanak2. hari ini sy ade 2 perkara mahu kecet. HAHA

yes i WILL dear! :p
dat statement, yg first pnye, aku nk tikam kau aqilah.. haa, berani raninya kamu curi aku pnye pakwe. nahh ambek kauu! hahaha.  kau jgn jeles plak n kau jgn nk try search gilegile gmb dy. nahas kau nnty! aku bg amaran neyy.. hee ^^
0uhh lupe plak. nk jgk thanks ko mu, sbb bersimpaty ktku psl kehilangan uang to0o. huu cdeyh ;(
tp xpolaa. rezeki xd0p bkali. s0b3.




lisa surihani :)


ok..ni statement ke2 pulakk. i nk ckp psl lisa surihani. ohh sgt gorgeous. nk tahu knp sy buleh tabekk dy? sbb dy mkn nasi 1 sudu ja sehari. haaa hebbak ;)
ni, i nk berkongsi tips ney. ni pun kwn i yg ckp,..
pagi2, breakfast kul 9, kalau bule, mkn roti jaa.
tyme lunch, 4 beginner, u mkn nasi cmpo2 lauk dlu, 3 sudu~ lepas 2, mkn ikan/ayam/daging- they're juz 4 ptein. INGAT, mkn tnpe nasi. lepas 2, mkn sayur pulak.utk vitamin. kau bantai la pape punn asal nmenye sayur. then, mkn la BUAH. ni utk fibre supaya korang bule un'ut dgn lancar.~ HAHAHA
2 utk lunch, mlm kalau nk mkn pun, before 8. kalu bule xya la mkn sbb kte x wat pape dah mlm 2. laen la tgh hari, kte nk gune byk energy, 2 pun kalau gune. heheh
utk AIR, setiap 0.5liter utk pagi, tgh hari n malam..

 tamatla, selamat mencuba! aku x cube2 pun. bkn 1 sudu tp 1 pinggan. tabule2, x menjadi~ HUHU

okei setakat itu sahaja utk kali ini, bubbye korang. jmpe ujum minggu ney kepada sesiapa yg bkenaan ;)

Sunday, 1 May 2011

saje2


INA !!!.Aku taw da mg meme smangat wat ftness(ayt nganjing) hahaha...sory dear....gurau2..tgk pkwe ensem sebelah ni mesti mg x marah kt aku da.hak3..

NK NEEZ!!!!
JAngan jeles tgk pic kt sbelah ni eak,,,haha.aku smangat letak coz nija letak pic min ho kt blog kte ni an.aku pon x blh lpaskan pluang untuk upload gak pic ye ni,,,,ahahaha

assalamualaikum! (^_^)

                                                                                                                                                                                                                                                                    


AQEYLAH,,aku mmg nk aktif p0n.semangat gila petang semalam bawak turun lapt0p nk buat fitness kt bawah sorang-sorang sebab time tu semua orang tidur.macam pencuri bawak turun lapt0p slow2 tak0t nanti terkantoi.haha.malu! nanti kalau abang ipar aku tengok melompat2 dia kata apa pulak.lepas settle kan hal laptop aku pon naek balik atas nak cari cd fitness yang dibalut dalam plastik warna pink oleh nikneez atas sebab tertentu.(nikneez ilangkan sampul cd tuu..grr).cari punya cari dalam bilikkk dalm beg tarik yang belum dibukak sejak 20 aibulan.cari unya cari.............  
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
TAK JUMPAAAA......!!!!!!!!grrrr..
tak kecewa sangat pon sebab tak rajin sangat nak buat fitness.hehe.s0,terbatallah niat aku nak buat fitness for the first time di hari cuti ney.malam tu peegi makan mcD!!!grrrrrrrrr....what the shell???


that's all sayams.tata.
lotsalovenkisses!
mmmmuahhhh

Saturday, 30 April 2011

SAYONARA

salam...hye sume.aku tulis lagi...hahaa..biar aku la...hik3...aku bru baco td nk neez punyo cter...sdeyh aku ;"(...sabor ea nk neez.mybe ade hkmah ape yg blaku 2...kalo ajax aku tubik td mybe probability untuk ko hlang duit tu siket jah...heheh...gurau2...senyum sket nk neez ;)...haaaaa kn comey tu.....cmner aku leyh taw korg outing?? of course la spy aku bg taw.nk taw sapo>> JENG3.....WANI kito la...hahaa...bguihh wani...syg mg..muahhh!!!!!!! pasni report lg gapi2 xtiviti korg deh..even aku x dop pon x po...x kesah..janji aku dpt taw perkembangan terkini kawan2 aku...cewah mcm artis dah korg sume cter aku nk ambil taw...bkan senang nk suruh aku ambil taw pasal org lain taw!! hahaha (koya gilo)...maap statement sye ni mungkin membuat anda menyampah.tp sye peduli ape.kkite kn kawan.kwan kn mesti memahami antare satu same lain,....x gitu INA,NIJA,KEMA,NK NEEZ,WANI,ZATI,NIDA,ATI,IDA??? hehehe...blako dah aku sebutt namo tu...kalu ado yg ter miss out..sory la deh...al maklumlah ambo ore biaso...byk kelemahan..haaah korg ni jgn la wat senyap jah...cube aktif sket...wat fitness ptg2 ke...hahaa...1.2.3.....go!!!!!!!!!!!!! lari2 pusing KMK...sapo sampai dlu kaloh...ingat lagi ayat nk neez ngan ina ni...lawok2!!! ok la,nk tido plop.hehehe...tatataa

budusss.cuai! cuai!

hai.assalamualaikum. maahla maley ney badmood cket. tgk n paham2 sndri la nge tajuk 2.. tension dibuatnye. ptg td mmg hepi tp mlm ney mcm kentut. tlg la paham aku. huhh.

alkisah nya begini,
  •  td, mse otw nk g kbmol, papa bg la 50ya.. wak blanjo la kunun2. then, sbb sy x bwk beg, juz bwk some papers bowt innorace and camera, aku pum gilo la g selit duit td dlm bekas cmera 2..
  •  tyme kt f00dcourt, x igt duk dlm dunio mano dohh, terus jah wak tubek cmera 2 amek2 gmb. mmg sumpah x igt lgsg pasal duit 2. bengap! ;(
  •  i think, duit 2 jatuh kt c2 la kott. so, sapo2 hk terjumpa n terambek, buleh jah nk bg ko sy blik, sy lg sayey ore 2, x pun letok jah kt msjid, dpt pahalo. tp sapo2 manusio hk guno wak bndo xpekdoh,, haaa siak la mung! haru aku cari mlm neyy.outsiders, beware! igt pnyo igt, g2lahh critonyoo.

status buduss stress tension 2 sbb menatan goni laa.meme laa nk maroh! semo gara2 cuai. ohh haneez bilo mu nk bruboh? somebody help me ! ='(

Thursday, 28 April 2011

testing..testing...

hye hye hye..

testing..testing..1,2,3..

itu saje untk ari ini..

skian trima kaseh..

aloha!!




bosan!!!!!!!!!!!!!!!!

sLm,,,,HYE sume.....kali ni aku tlis lg.bosan weh x taw nk wat pe.ari2 ni ar keje aku.ni lbh baek ar dr asyik melantak je kn.to INA.aku still mgamalkan diet,.tp wktu malam je ar.tghri aku mkn la nasi.sehari aku mkn nasi sekali je.hahaa.hope blh maintain slame 5 blan di rumah,tp aku ingat pas ni nk amek lesen ar n then bru leh g keje,aku da try2 crik keje kt sini.insyaAllah pas amek lesen aku gi ar keje(cewaaaaaah) koya nk keje haha.korg nk taw aku jadi ape?? chashier je beb..haha,jadi la kn drpd aku x wt pape lgsg.dok umah membesarkn ape yg x ptut dbesarkan,kih3.best la dpt share cter kt blog nie.tengs to NIJA coz invite kami2 sume nieh.(wlaupun x bape nk reti nk wat ape kt blog) haha.aku nk ucpkan congrets la kt IDA KEMA> DPT GI INTERVIEW KN..GD LAK ALL THE BEST!!!~~~~~aku msih ternanti-nanti ck NIDA ATI IZZATI..Mano depa ehh?? series ar aku ckp aku rndu gler korg sume,bestnyer dpt gi jalan2 pusing KMK yg CLASSIC gitu.ahahaa.wlaupon classic buleh make free.ye dop?? hik3...bab makan laju je..of course la.aku mkan untuk hdp.bkn hdp untuk makan.haaaaaaaaaa lain mcm bunyi nyer tu.hahaa.saje tulis gitu.gurau2 yep..esok den nk blik kg den kek nogori smbilan..haaa sapo nk makan gulai lomak cili api.moh la ekut den.haahaa. lupe plak nk cter yg hari last kte tu kan.aku singgah TESCO.KORG GI X?? aku jumpe izati kt sane ngan aiman..haha ..melawok je...izzati ngan mak die laa.sori zati jange marah deh..kui3.x bli pape pon kt saane.ayh aku plak yg memborong haha..pak cik ISMAIL...merangkap ayah aku .beli printer..kebetulan ade offer.katenye senang nk wat assingment.x yah hantar kedai nk print.hahaaa.btol jugak kn,.aku jugak yg menumpang kesenangan.ape la nsb kte kn.da kluar mtrix bru bkak TESCO. X po la..x do rezeki nk memborong kt sane..GIANT pon jadi la.hehe.tiap2 male aku tido teringat kt sep2 mg.skrg ni plg awal tdo pkl 2 pg...ahahaha...aku gi mlayan cter arr,,gelak sore2.sedey sore2...tanpe korg disisiku,,,,,,,,,huk3.. ;'(
ehmmmm aku rase da bnyk aku tulis ni..nk tido sat la.nanti jumpo lg ye.hehe tattttaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!

ASSALAMUALAIKUM & HELLO!

amb0i NIKNEEZ..cik lada yee..nah!ambik mung aku tulis dah bl0g neyy...b0ring laa duk umahh..nak sangat diet tapi..): bangun lambat;then makan.pastu tengah hari umi ajak makan sekali; takkan la nak kecikkan ati umi plak kan..*padahal umi aku tak kesah pon..then petang kakngah ajak pergi pasar malam. *hari khamis jep.                     (-__-').burp.bile nk diet cani????uwaaaaarrgghhh...j0m!sape nk ikot ak daftar gym???h0ho0h0..j0mla k0rang..FAZians semua da stat diet ke??aritu semua bertekad nk diet balek cuti ni kan?? *tengok gaya korang macam tak jalan pon diet. (: petang2 teringat kat FAZ duk depan bilik tengok KAK ROT lalu bawak barang mandi nak pergi toilet dengan 'catwalknya' yang tersendiri wearing short pants.huu..pastu dengar ada suara sumbang panggil......."INAAAAAAAAAAA....!!!!" *ish.minah mana laa..cari punya cari rupanya ada budak yang tengah ambik air smbhyang kat paip seberang tersengih tunjuk gigi...*ciss.menyebok je dye ney.mencapub plak nieja .. "nijaaa....!!!" *ambik hati je.hehe..(sori niejaa..gur0 jee)..oke lah sayang! see y0u later...milli0n kisses f0r u!!!mmmmmmuuaahhhh

Wednesday, 27 April 2011

~Just bout me~

Assalamualaikum...

Hye2..eda d cnie..not AC d cnie k. Oit kwn2...aq cme nk ckp... aq sgt2 nervous & penat skrg. Camane nk g interview nie. Da la pembakar smangat aq (my Mum) x g skali..huhu. Aq g ngan pacik aq or maybe akak aq je wei. Hurmmm...sgt sdeyh.

Org ckp kene study pasal architecture ckit. Tp aq mls laaa....knp x tanye psl bio je mase interview uh. Kan senang ckit...(bajet pandai) haha. Hurm..pape pn...wish me luck k. Mlm nie da nk tolak g sane...1st time nek bus sorang2..huuhuu (tringat mase nek bus same2 ngan wani, kema, zati, n so on tu)

p/s: Kalo sambil mnyelam minum air bleyh??? (nk jmpa pakwe) hahahaha (sy sgt gedik)

best kn kalo ade bedroom mcm nie... (^^,)

selamat pagi, CINTA2! :D


annyeongsaehyo!

hello kawan. gu kito blako, hehe 1st of all, assalamualaikum.

btw best baco blog sep2 ney. truskan menulis. bez baco blog sep2 mu.bez bez bez!. alahai sep2 FAZi hk laen, bilo plop? (cik lado, rain, eda, WANI hk dga2 kaba wak 2 blog tp x jd2 hahaha, nida n ati senyak tipahh)aku pndae doh cket2 neyy. ahaha >,<'

ok lah, kalu ado idea, or kalu nanty puas tlajok, adola post aku hk bru. hehe

sekian, .niknEez.

kummaw0o0o! ^____^

XTVT @ UMAH

http://YourGen.com/ - Text Generatorsori la kalau cter aku ni memborink kn korg untk bace tp aku pduli ape aku nk tlis jugak ,,,hahaha..actually nk cter(ye er??) ayt sapo 2 deh...hehehe..gurau2.rutin aku tiap2 hari bgn slat sbh pas2 tdo jap n then bgn ble mk aku kjut...taw kol bpe mk aku kjut?? kol 7 lbh...mmg x dapek ar den nk tdo lamo2...(sleng ngr 9) hehe.mndi lu.pas2 pas bekfas ape sume.... mndikan adk aku yg dua ore 2..kalau korg nk taw pg2 la slalu yg kecik tu wat hal........taw x hal ape?? die ehm2...berak la..da la td dye berak berkali-kali...berkali-kali jugak la aku bsh...hahaha...melayan kerenah diorg tu x dpt ar aku nk explain kn betape sengsaranya hdp aku.kejap main tin bskut,kejap trun dpur wat sepah..main beras mcm main pasir je,haha,,ble aku sapu je x sampai 20 minit kn,bersepah balik.kalau korg skt hati x??tp nk wat camner kn bdak2 lg..sabor je la x kn nk bakor plak kan.time aku ddk dlm blik diorg ikut.time aku ddk dpur pn diorg ikut.lpas mkn tgh hari duk lepak2 tgk tv.pas2 aku gi mandi agi,panas weh ,hehe.time ptg2 dalam kol 3 lbh gitu aku on9 jap.n then dgr mk aku pggl,"KAK,,ANGKAT BJU.....HJAN NK TRUN..."tp kalu x hjn pn meme kne angkat jugak an.haha.da angkt bju smbg blik mghdap lptop.kejang da jari-jemari aku menaip ni,,kui3.ptg2 aku dok umah je memerap dlm blik x pon tgk tv.busan an.sampai mk aku memebebel da."kak kau ni x reti2 ke duduk luar rmah ambil angin,,asyik memerap je" haha ambil kau.kan da kne sebijik.terdiam jugak la aku x taw nk jwab ape.cm soalan exam plak x leh nk jwb.haha.nk dkt2 mghrb 2 aku ready nk mndi..slat mghrb.pastu tgk tv lg la.pkul 8 lbh mk aku ajak makn...aku ckp "x pe la ma,da kenyang"....mak aku pon perli "hai kak,kenyang ke diet?? haha.KU SENGIH2 KAMBENG JE LA.....tadi aku bantai mkn megi sebab lapar punyer pasal.tp mkn x hbs pun.adk aku yg si AIN tu nk jugok......aku pon tgglkan la untuk die megi tu.(walaupun x de niat nk bg) haha.after eating i menghadap tv tgk la cter2 yg ade kt tv tu.da bosan msuk blik bukak lptop.bkak fcebook.bkak blogger.ni lah hasilnye.menulis x tentu pasal x tentu hal ..hak3..k la aku da letih menaip ni..enjoy ur reading tu pun kalau ade yg bce..hehee...next time aku tlis lg.....k daadaaaaaaaaaaaaaa...mmmuah2!!!!!!!!
Text Generator - Fancy Text - Counters - Facebook Game
assalamualaikum,
hangin aku wes..2 entry ak jupo hr ni duk ngata sdp bdk klate..amboi mak yah dah lama hidup ke?banggang btul mak nenek tu..doh la buncit..eh xbaik kta gtu...tp gak hola geram lajop wes... ngok punya tino...mu xknal semua bdk kltte jgn kecek bnyk ar...klu saem ramai2 br mu tau..wes klu nk ikt jht xmesti dri kelate ja wes!so klu nk ngata org jht or wat so ever ikt mu la BITCH tp jgn kait negeri blh dop banggang????!!!!

link blog BITCH

nija bkn mrh ko sep2 kita ni des jgn nalim,post ni dedicated untk BITCH yg amat banggang tu...hik2 dadadadada bubuy



http://YourGen.com/ - Text Generator


THERE'S A REASON BEHIND EVERYTHING (:

NiJa(:
d0nt be sad..uhuh.ad hikmah la ap yg brlaku tuu..anything can happen..tggal kena berd0a je..

Tuesday, 26 April 2011

Assalamualaikum korang...
maaf ggu borink mlm2 ni,saja nk update kan dri ni...kuan2 hari ni bdk2 pdt dpt result..jeles kot,result diaorg gempak2 mmg la result ni xbg makna,tp ia tetap result kan..result diaorg menunjukkn diaorg ada basic kukuh untk jd student matrix..sygnya ak xpgi PDT kn?tp klu ak pergi PDT xjmpa ngn korng lak kn?hik2 mka xwujud la blog K.A.M.I FAZians ni kan...tp hati ni xteng,jeles wes ngn bdk2 PDT tu...waaaaaaaaaaaa,mmg la nija dah dpt nk g degree tp degree kos lelong je layak ngn nija..(T_T)...sedih2..klu nk kos ikt hati alamak mmg kna U swasta...mesti ramai lak yg ngata kn?mesti kta gni
"ekles g sana bkn sbb result cntik pun..."
waaaaaaaaaaaaaa...sedih2... Korang yg lain2 mesti dpt u yg korng nk skali ngn kos yg korang minta....nija?????WAAAAAAAA sedih kot... xlama lg result kita plak yg kuar....APA CER?...xde makna da nk CU CITER...CU CITER...waaaaaaaa..tlg2,sedih ni....










http://YourGen.com/ - Text Generator
Text Generator - Fancy Text - Counters - Facebook Game

LoVe U aLL tHaT wHy ThIs BlOg HeRe

kita sama-sama jga blog ni erk...lps ni nk smbg degree konfom semua dah ad lappy msng.so jgn diamkn dri k,tlg update sama2...jga n hias blog ni sama2...klu ad yg nija buat xcun ubah la... okes?
bubuy darlim2 ku

Friday, 30 December 2011

Emmmmm

Assalamualaikum wahai sahabat2 terchenta...

Lamo dh x jupo ngan anda2 sume. Doh la aq sekor jh dup kat melako nie. Lecturer aq oyap melaka hebak..hebak kot celoh mano pn aq x taw. Bus pn buruk2 jh aq tgk... lantai kayu supo bus Liang Hock kulim dulu..ngeh2. (bakpo x hau tibe2 tringat ko bus)

Emmm...pejam celik pejam celik tgk2 nk abih dah 1 sem kte study kat u masing2.....kecuali mung la kakkem..x dae abih. Xpo2..g sambung kat kolej tu plop deh..hehe. Hope mg happy la dpt balik ke semenanjung nie. Tinggal la joja sore sano. Xpo joj...u're strong... pijok jh sapo2 ngenak mg sano.

Sepanjang sem nie... emmm... ok la kowt. Saem2 cnie pn ok laa...tp i think they're more to teman ketika senang. Walaupun ade hop ado kreto..kalu nk g mano2...aq lg suke g sdiri...nk g stesen bus pn aq sanggup g sore..nek bus buruk tu pagi2 buto...petang2 hari pn aq redah sorang2 jgk. Aq nk jd lebih indpendent cnie...kalu dlu kat matrik aq sopmo dup gantung ko saem2. Mujo la ado saem2 hop baek supo sep mung.

K lah..tinggal beberapa ari jh lagi nk final nie. Smoga kte sume pass with flying colours. Smoga sume cemerlang, gemilang & terbilang. Go0d luck sume...labiu!!!

p/s : 2 ari lg nk masuk taun baru :)

Saturday, 15 October 2011

because i feel like writing again.......

as salam..
it has been so long since my last post.
i miss uollss laahhhh

makan,trigt korang. minum,trigt korang. tgk muvie, trigt korang. dlm kuliah, pon trigt korang. aiyooo... makin lama,makin rindu. bosan nye kat sini. bosan bukan sbb xde benda nk buat tp bosan sbb xde teman,sahabat mcm korang. T.T

klu siapkan esaimen, trigt plak tyme kita bincang, study same2 kat 110. kat sini,sorg2 ja lah.

dulu ada ina, blh gak ak tnye soklan yg xreti, skarang msg2 kt dlm bilik. blok saujana ni plak sunyi dua mcm je =..=

dulu ada nikneez, klu ak sedih, dia la yg buat ak gelak.. klu lapar,dia bakar roti utk kitorg.haha

dulu ada wani n eda, diorg bestfrensss ak smpai bila2. diorg lebih paham ak drpd ak paham dri ak sendri =.='

dulu ada kakkem n nija, supply megi nija, buat air milo kakkem . oh how i miss those moments

dulu ada atie, klu nk kritik org n mntak nasihat, atie la org nya. hahaha

dulu ada qilah n nida, ceriakan 110, trun mkn same2

sekarang.... ak ada diri ak sndri. ak blaja bdikari, biase leww,nk masuk doploh kan. =.=

jadual ak sgt pack,bukan sbb kuliah, tp meeting la, aktiviti itu la ini la, tmbah plak dgn kuiz,esaimen on9. oh sgt xsuka. senior dhla suka buat meeting pkul 10mlm, habis plak dkat2 kul 12. jalan kaki balik saujana dkat 15-20min. klu naseb xbaek, jumpe anjing tgh jln. =..=
oh btw, haritu ak habis meeting, pegi gerai cari mkn, ternmpak mubarak majid,alaa pelakon tu,,, tgh mkn mee greng sorg2.. kesian plak ak tgk.haha

kdg2 klu ak xmesej, xcall.. xbrmkna ak lupa korg. masa xmengizinkan.. insyaAllah, ada jodoh kita jumpe lagi.

ps _gudluck semua dkat u masing2.. ukhwah fillah <3

Friday, 14 October 2011

kebosanan melanda

assalamualaikum.berjumpa lagi kta dalam rancangan.........lu pikir la sendiri..

oitt2 korang dah bangun lom ni..kol 8.2o doh ni..nik neez,,bgun2...hehe

weii jom pi makan kt DS...lapor aaaaaa.pahtu leh gi jogging pusing2 kmkulim :]

ina suko la teww leh jupo ehem2...hahaha

kema2 bgun2 tadi suruh org kejutkan ni tidoq balik plok

nija.....bwak kamera dehh.jange lupo..ngeeee

zati......bsuh muko teww.tahi mato ado lg.haha

ida nok ikut dop gi jogg?? cepat siap,,,,,

makk aiiiiiii series rindu nak wat semuo ni

amacam hidup kt U bebas kan? sebebas bebasnye.tapi gak x beh la semua terpisah gini.aku sering dok sekor bilo time weekend..rumate aku ore penang so,,bleh dkatekan agak slalu aa dio balik umah..aku x kesah mano tp raso sunyi beb......seriously..

haaaa korg masuk mende ko-k?? aku amik silat...ahahah..tergeliat aaa pinggang aku bila bersilat..tp best woo..really...heheh

ahhhh byk assignment weii..ngan nok stdy lg ..ohh tensen2 hehe..k2 ado maso post la lg kt blog ni ehh..syg semuo............MMMUAHHHHXX :)

Friday, 5 August 2011

untuk renungan (:

Rupa Kiamat - Bacalah, jika kamu seorang hamba ALLAH. [Sila Kongsi]

*Pesanan : Belajarlah menghabiskan pembacaan sehingga titik akhir. Itu ciri manusia berguna.

Gambaran Hari Kiamat
...
✐ Selepas Malaikat Israfil meniup sangkakala (bentuknya seperti tanduk besar) yang memekakkan telinga, seluruh makhluk mati kecuali Izrail & beberapa malaikat yang lain. Selepas itu, Izrail pun mencabut nyawa malaikat yang tinggal dan akhirnya nyawanya sendiri.
✐ Selepas semua makhluk mati, Tuhan pun berfirman mafhumnya “Kepunyaan siapakah kerajaan hari ini?” Tiada siapa yang menjawab. Lalu Dia sendiri menjawab dengan keagunganNya “Kepunyaan Allah Yang Maha Esa lagi Maha Perkasa.” Ini menunjukkan kebesaran & keagunganNya sebagai Tuhan yg Maha Kuasa lagi Maha Kekal Hidup, tidak mati.
✐ Selepas 40 tahun, Malaikat Israfil a.s. dihidupkan, seterusnya meniup sangkakala untuk kali ke-2, lantas seluruh makhluk hidup semula di atas bumi putih, berupa padang Mahsyar (umpama padang Arafah) yang rata tidak berbukit atau bulat seperti bumi.
✐ Sekelian manusia hidup melalui benih anak Adam yg disebut “Ajbuz Zanbi” yang berada di hujung tulang belakang mereka. Hiduplah manusia umpama anak pokok yang kembang membesar dari biji benih.
✐ Semua manusia dan jin dibangkitkan dalam keadaan telanjang dan hina. Mereka tidak rasa malu kerana pada ketika itu hati mereka sangat takut dan bimbang tentang nasib & masa depan yang akan mereka hadapi kelak.
✐ Lalu datanglah api yang berterbangan dengan bunyi seperti guruh yang menghalau manusia, jin dan binatang ke tempat perhimpunan besar. Bergeraklah mereka menggunakan tunggangan (bagi yang banyak amal), berjalan kaki (bagi yang kurang amalan) dan berjalan dengan muka (bagi yang banyak dosa). Ketika itu, ibu akan lupakan anak, suami akan lupakan isteri, setiap manusia sibuk memikirkan nasib mereka.
✐ Setelah semua makhluk dikumpulkan, matahari dan bulan dihapuskan cahayanya, lalu mereka tinggal dalam kegelapan tanpa cahaya. Berlakulah huru-hara yang amat dahsyat.
✐ Tiba-tiba langit yang tebal pecah dengan bunyi yang dahsyat, lalu turunlah malaikat sambil bertasbih kepada Allah SWT. Seluruh makhluk terkejut melihat saiz malaikat yang besar dan suaranya yang menakutkan.
✐ Kemudian matahari muncul semula dengan kepanasan yang berganda. Hingga dirasakan seakan-akan matahari berada sejengkal dari atas kepala mereka. Ulama berkata jika matahari naik di bumi seperti keadaannya naik dihari Kiamat nescaya seluruh bumi terbakar, bukit-bukau hancur dan sungai menjadi kering. Lalu mereka rasai kepanasan dan bermandikan peluh sehingga peluh mereka menjadi lautan. Timbul atau tenggelam mereka bergantung pada amalan masing-masing. Keadaan mereka berlanjutan sehingga 1000 tahun.
✐ Terdapat satu telaga kepunyaan Nabi Muhammad SAW bernama Al-Kausar yang mengandungi air yang hanya dapat diminum oleh orang mukmin sahaja. Orang bukan mukmin akan dihalau oleh malaikat yang menjaganya. Jika diminum airnya tidak akan haus selama-lamanya. Kolam ini berbentuk segi empat tepat sebesar satu bulan perjalanan. Bau air kolam ini lebih harum dari kasturi, warnanya lebih putih dari susu dan rasanya lebih sejuk dari embun. Ia mempunyai saluran yang mengalir dari syurga.
✐ Semua makhluk berada bawah cahaya matahari yang terik kecuali 7 golongan yang mendapat teduhan dari Arasy. Mereka ialah:
ⅰ- Pemimpin yang adil.
ⅱ- Orang muda yang taat kepada perintah Allah.
ⅲ- Lelaki yang terikat hatinya dengan masjid.
ⅳ- Dua orang yang bertemu kerana Allah dan berpisah kerana Allah.
ⅴ- Lelaki yang diajak oleh wanita berzina, tetapi dia menolak dengan berkata “Aku takut pada Allah”.
ⅵ- Lelaki yg bersedekah dengan bersembunyi (tidak diketahui orang ramai).
ⅶ- Lelaki yang suka bersendirian mengingati Allah lalu mengalir air matanya kerana takutkan Allah.
✐ Oleh kerana tersangat lama menunggu di padang mahsyar, semua manusia tidak tahu berbuat apa melainkan mereka yang beriman, kemudian mereka terdengar suara “pergilah berjumpa dengan para Nabi”. Maka mereka pun pergi mencari para Nabi. Pertama sekali kumpulan manusia ini berjumpa dengan Nabi Adam tetapi usaha mereka gagal kerana Nabi Adam a.s menyatakan beliau juga ada melakukan kesalahan dengan Allah SWT. Maka kumpulan besar itu kemudiannya berjumpa Nabi Nuh a.s., Nabi Ibrahim a.s., Nabi Musa a.s., Nabi Isa a.s. (semuanya memberikan sebab seperti Nabi Adam a.s.) dan akhirnya mereka berjumpa Rasullullah SAW. Jarak masa antara satu nabi dengan yang lain adalah 1000 tahun perjalanan.
✐ Lalu berdoalah baginda Nabi Muhammad SAW ke hadrat Allah SWT. Lalu diperkenankan doa baginda.
✐ Selepas itu, terdengar bunyi pukulan gendang yang kuat hingga menakutkan hati semua makhluk kerana mereka sangka azab akan turun. Lalu terbelah langit, turunlah arasy Tuhan yang dipikul oleh 8 orang malaikat yang sangat besar (besarnya sejarak perjalanan 20 ribu tahun) sambil bertasbih dengan suara yang amat kuat sehingga ‘Arasy itu tiba dibumi.
✐ ‘Arasy ialah jisim nurani yang amat besar berbentuk kubah (bumbung bulat) yang mempunyai 4 batang tiang yang sentiasa dipikul oleh 4 orang malaikat yang besar dan gagah. Dalam bahasa mudah ia seumpama istana yang mempunyai seribu bilik yang menempatkan jutaan malaikat di dalamnya. Ia dilingkungi embun yang menghijab cahayanya yang sangat kuat.
✐ Kursi iaitu jisim nurani yang terletak di hadapan Arasy yang dipikul oleh 4 orang malaikat yang sangat besar. Saiz kursi lebih kecil dari ‘Arasy umpama cincin ditengah padang . Dalam bahasa mudah ia umpama singgahsana yang terletak dihadapan istana.
✐ Seluruh makhluk pun menundukkan kepala kerana takut. Lalu dimulakan timbangan amal. Ketika itu berterbanganlah kitab amalan masing-masing turun dari bawah Arasy menuju ke leher pemiliknya tanpa silap dan tergantunglah ia sehingga mereka dipanggil untuk dihisab. Kitab amalan ini telah ditulis oleh malaikat Hafazhah / Raqib & ‘Atid / Kiraman Katibin.
✐ Manusia beratur dalam saf mengikut Nabi dan pemimpin masing- masing. Orang kafir & munafik beratur bersama pemimpin mereka yang zalim. Setiap pengikut ada tanda mereka tersendiri untuk dibezakan.
✐ Umat yang pertama kali dihisab adalah umat Nabi Muhammad SAW, dan amalan yang pertama kali dihisab adalah solat. Sedangkan hukum yang pertama kali diputuskan adalah perkara pertumpahan darah.
✐ Apabila tiba giliran seseorang hendak dihisab amalannya, malaikat akan mencabut kitab mereka lalu diserahkan, lalu pemiliknya mengambil dengan tangan kanan bagi orang mukmin dan dengan tangan kiri jika orang bukan mukmin.
✐ Semua makhluk akan dihisab amalan mereka menggunakan satu Neraca Timbangan. Saiznya amat besar, mempunyai satu tiang yang mempunyai lidah dan 2 daun. Daun yang bercahaya untuk menimbang pahala dan yang gelap untuk menimbang dosa.
✐ Acara ini disaksikan oleh Nabi Muhammad SAW dan para imam 4 mazhab untuk menyaksikan pengikut masing-masing dihisab.
✐ Perkara pertama yang diminta ialah Islam. Jika dia bukan Islam, maka seluruh amalan baiknya tidak ditimbang bahkan amalan buruk tetap akan ditimbang.
✐ Ketika dihisab, mulut manusia akan dipateri, tangan akan berkata- kata, kaki akan menjadi saksi. Tiada dolak-dalih dan hujah tipuan. Semua akan di adili oleh Allah Ta’ala dengan Maha Bijaksana.
✐ Setelah amalan ditimbang, mahkamah Mahsyar dibuka kepada orang ramai untuk menuntut hak masing-masing dari makhluk yang sedang dibicara sehinggalah seluruh makhluk berpuas hati dan dibenarkannya menyeberangi titian sirat.
✐ Syafaat Nabi Muhammad SAW di akhirat :
ⅰ- Meringankan penderitaan makhluk di Padang Mahsyar dengan mempercepatkan hisab.
ⅱ- Memasukkan manusia ke dalam syurga tanpa hisab.
ⅲ- Mengeluarkan manusia yang mempunyai iman sebesar zarah dari neraka.
(Semua syafaat ini tertakluk kepada keizinan Allah SWT.)
✐ Para nabi dan rasul serta golongan khawas juga diberikan izin oleh Tuhan untuk memberi syafaat kepada para pengikut mereka. Mereka ini berjumlah 70 000. Setiap seorang dari mereka akan mensyafaatkan 70 000 orang yang lain.
✐ Setelah berjaya dihisab, manusia akan mula berjalan menuju syurga melintasi jambatan sirat. Siratul Mustaqim ialah jambatan (titian) yang terbentang dibawahnya neraka. Lebar jambatan ini adalah seperti sehelai rambut yang dibelah tujuh dan ia lebih tajam dari mata pedang. Bagi orang mukmin ia akan dilebarkan dan dimudahkan menyeberanginya.
✐ Fudhail bin Iyadh berkata perjalanan di Sirat memakan masa 15000 tahun. 5000 tahun menaik, 5000 tahun mendatar dan 5000 tahun menurun. Ada makhluk yang melintasinya seperti kilat, seperti angin, menunggang binatang korban dan berjalan kaki. Ada yang tidak dapat melepasinya disebabkan api neraka sentiasa menarik kaki mereka, lalu mereka jatuh ke dalamnya.
✐ Para malaikat berdiri di kanan dan kiri sirat mengawasi setiap makhluk yang lalu. Setiap 1000 orang yang meniti sirat, hanya seorang sahaja yang Berjaya melepasinya. 999 orang akan terjatuh ke dalam neraka.
Rujukan: Kitab Aqidatun Najin karangan Syeikh Zainal Abidin Muhammad Al- Fathani. Pustaka Nasional Singapura 2004.
☞ Jika sekiranya kalian ingin mengumpul saham akhirat, sampaikanlah ilmu ini kepada sahabat² yang lain. Sepertimana sabda Rasulullah SAW: ❝ Sampaikanlah pesananku walaupun satu ayat. ❞ Sesungguhnya apabila matinya seseorang anak Adam itu, hanya 3 perkara yang akan dibawanya bersama :
① Sedekah/amal jariahnya.
② Doa anak²nya yang soleh.
③ Ilmu yang bermanfaat yang disampaikannya kepada orang lain.

Wednesday, 3 August 2011

♥ korang ♥


Disini bermulanya pertemuan yang terakhir
Kehilangan amat terasa di hati
Mungkinkah ini yang tertulis ditangan takdir
Ku terima perpisahan ini

Dulu kita satu jiwa satu impian
Susah dan senang kita bersama
Namun itu semua
Hanya sementara

KORUS
Hanya lagu yang menjadi ingatan
Hanya lagu yang menjadi kenangan
Seandainya masa itu kembali semula
Inginku miliki lebih darimu

Mungkinkah ini yang tertulis ditangan takdir
Ku terima perpisahan ini

Perpisahan yang tak ku duga telah terjadi
Dirimu pergi biar ku sendiri



Assalamualaikum =) hari ni setelah berabad lama nye ak br nk update blog ak..ak ad terjumpa lgu best =) lgu PERPISAHAN INI,lgu ni ak jmpa time tgk citer Laila Manja kat tv3 ptg2 tu..mula2 just dgr sbb best,lma2 cam ad mksd lak =)

korang,especially budak2 MATRIK KOLEJ MARA KULIM (KMK) ak dedicated lgu ni untk korang,xkira la yg rapat,xrapat,yg knal,yg xknl tp pnah jmpa ke..hik2 sbb lgu ni ad mskd yg tersirat,seperti yg ak highlight kn Disini bermulanya pertemuan yang terakhir korang tentu tau kn mksd line lgu tu... =) di Kolej Mara Kulim la kita bertemu dan perpisah =) skng korang semua dah dpt msk ke Uni msg2..tp jgn lupa kenanga korng d Kolej Mara Kulim =)

Dulu kita satu jiwa satu impian korang dulu satu impian SATU TEKAD(lgu tema orientasi batch 10/11) nk kn 4rata...sama la ngn aku =) tp takdir Allah maha mengetahui kita xdpt menolak =) tp ak xslh kn takdir ak xdpt 4rata sbb slh ak gak sbb mls kat matrik lu..hik2 tp kpd yg berjaya tahniah,tentu korang dpt Uni yg gempak2 kn? even ak xdpt kos yg ak nk kat UNIMAS,ak tetap bersyukur =) ak xslh kn takdir,& rezeki ak ALLAH MAHA MENGETAHUI ak juz merancang =)

kpd bdk2 fazian yg geng kapak (ena,nikneez,kema,ati,zati,qilah,wani,nida,eda) korang selamat berjaya,andai kata kita terlupa seketika tentang KITA ak harap jgn lupa selama nya,seketika tu normal =) ak n kema dpt UNIMAS,mungkin tidak terlupa,ena USM kk,qilah & zati USM pp,nikneez UMK,wani UMP,eda UtEM,nida mana?ops sori xingt..hik2 ati kat IPG,semoga korang berjaya..nanti klu nk khawin jgn xjemput ak lak =)

ak harap korang doakn kejayaan ak untk smbng master erk =) hik2 ak harap kita sahabat selama nya =)♥ nija


Monday, 1 August 2011

menu 1st ramadhan :)


salam.HAI korang.dah lame kan x menjengah ke dasar blog ni.haha.masing2 busy.hari ni korang berbuke ape.haaa.agak2 ade x meleleh air liur tengok menu kat atas ni.ho3.sabar2.kang bukak pose aku bg.hehe.yang atas sekali tu tauhu sumbat.amacam jadi x aku buat,haha.koya.aku tlg sket2 lah.tapi bukan susah pun buat nye,simple and easy as ABC.tapi sayur taugeh masak lemak ni memang aku masak.first trial masak lemak2 nih.alhamdulillah menjadi.mak aku x tolong langsung.aku buat semua sndiri.cehh bangge la pulak minah ni.haha.relax2.aku pun bukan pandai pun masak.tgk2 dlu pastu try buat.jadi plak.hehe.nak masak syur lemak ni satu je kene beware,jangan pecah santan.maknenye jangan sampai santan tu jadi berketul-ketul.tu konfirm x jadi.hehe.kena pandai kacau.leceh kan tapi hasilnya memuaskan.hik3.ok lah dah nak berbuka ni.out dlu....



Wednesday, 8 June 2011

iSH iSH iSH~

Wei lop la...

bersawang abih doh blog nie...pah mano abih nasio2 sekalian? Mek T, Wani, Nikneez, Kakkem, Non, Joj, Aty, Qylah???

Di manakah cerita2 anda sekalian? Dulu bukey maen smangat lg blako nk update bog nie. Jerip dh blog nie mai ngadu ko aq...wakaka. Pakat sibuk membesarkan badan ko rano lako nie..?

Hau...aq pom xdop cito gapo pom bena nk oyap ari nie. Sajo jnguk cnie...tgk2 supo nga blog aq jgk x update pah sudoh. Xpo la...bak kato artis mlaysia...janji rock!. Bia x rock pom. Berat nanang la...dok rox chetong...haha. Oyap kokre...aq pom supo tulo jh..buke ajim sgt pom nk mngapdate blog nie.

Weit...sero nk g jaley jauh2 ckit la. Nk g mano eh...? Landmark Kulim pom sdak ugop nie... kno cool blog oreo bubble gap lenggok ar...haha.

Tiap2 ari dup mikir..kalu masuk u naty rano la. Kno cari saem baru. Mitop2 buleh saem supo sep mg jgk... ligo2 lako...haha. Pah katku ligo skali...

p/s : jago diri molep la lako...kalu sakit panda2 cari ubat sdiri deh...x dop saem nk caro dh....hehe *x ingt... famly masing2 ado doh kae..hehe

Sunday, 8 May 2011

INN0race (=


assalamualaikum.. kembali kite ke rancangan kite pd mlm ini sekali lagi pd waktu yg same..... erk? ok lahh, salah skrip. hello kawan! hehe hari ini mahu kecek psl innorace, event yg sy join pd hari sabtu, 7mei, kelmarin. wahh xtao nk describe.best or xbest, xtaolahh. but i'll really enjoy it at the end. chukhaey, nikneez!  :D
meh cucicuci mato dlu sblum pnjgkan critanya (:
gangz! :D

kami (:

kepenatan..mkn2 cket (:

friends =]
kimono? booth jepung :)

 tao tak ape itu INNOrace kawan kawan? aduhh, herm dy mcm explorace la, buat pduk inovasi then, start jln2 smbil jwb soalan. ohh yea, event ni kt jeli, so, kteorg pun naek la van g sane. 10 org 1 van. sempit duduk cam ikan sardin. aku? end up duk ats lantai van je. lenguh kottt. tp xpelahh. asal selamat smpai.thanks a lot 2 my lovely parents kerana sudi handle bnde2 ney sume. hehe.
ohh, smpae sne, duk la kt aspuri smk jeli. ok laa, not worst, but bad je. haha x reti nk bsyukur lgsg! yelaa, mlm tu hdung asyek wat msalah je sbabnye debu yg sgt tebal! grrr. alahai hidung. ;(
ohh tp kan, grup laki (geng karisma) lg kesian, ble tgk gmb kt pesbuk, air kuning kuning. shocking yellow! siyenyooo sep mungggg! hehe. SORRY!
err mlm b4 tdur, smpat la diskas ngm ina, tania, amy psl pduk yg nk direkacipta esok 2.. bla3..
pg sabtu tu, stat ngm senamrobikk. ore duk exercise, kito duk kalut ambek gmb! haha lantak pi laaa~ ohh sep jate buleh tnyo aku, nk wak gapo phney? dy xdop sedio barey ko ko kito? haiyaa alongg, awal2 aku pesan suh baco syarat2 tuh mu baco dop? DOODLES sumguh! haha xtahulah gano sep dy 2.. tp last2, ohanna kaloh (rc-troli), zealous pun kaloh(rc-rakbuku).doodles? apatah lagi(rc-unknown)~ :p
abes je buat pduk, trus stat perjalanan. buat bodohbodoh je. kesnye kumpulan aku diskolifaid. buduss. kesnye, ade anak2 papa join innorace. sheep btolla. ;(
tp xpe, maen je dlu.. 2.5 km jalanjalan jwb soalan, smpailaa. chup, x gusukk deh ambo! hahaha ade 10 soalan, saloh 3 4 la lbeyh kurang. sep2 zealous (wani, zati, kakkemm, nija n sha) saloh 2 je. dgn hrpn bole mng pd mulanya n sep doodles (asri, along, rajo, shatri, medey) i x tahuu..
last2 masuk dwan, tumgu org berucap, ble tibe penyampaian adiah, debar neyy debar. kot2 la ado sep kito meney.,, PUKKKKKK kalohh~ xd0p adioh gapo2.. balik sajo2. huhuhu xpola xpo.... but we're really enjoy that day rite? thanks to my grupie, (nikneez, gg, amy, ina, anya).. <3
kalu ade event2 gnie lg, do invite me.. ehee. sekian (:

erk, i cilok lam i punye blog.! :D

Saturday, 7 May 2011

sewaktu dulu....

haii bersua lagi kita dalam rancangan.............lu pikir la sendiri...hahaha...
u all sihat x?? kalu x sehat pandai2 la carik ubat,telan panadol ke xpon jumpo dktor trus.hehe
yo2!! rindu bangat sama kamu semua dong.aku nak luahkan perasaan aku kt sini bleh dop??eheeee
lalalala boleh la errr..yea2 boleh la tu kalau korg x jawab.haha
sebenarnye aku terasa hati dengan........bukan dengan korg la hehe tp dgn member2 lame aku waktu kt skola dlu.huhu.sdeyh beb.bkn ape aku ajax diorg kuar je.mula2 ade la jugak dua tiga org nk kuar.aku ajax ramai gak.tp semua mcm nk x nk je.lastly semua x nk kuar.xpe la mybe semua ni ade hikmahnye kn.memang la next time blh jumpe tp probability untuk aku trun kuantan tu entah berape je.sebab aku bz kott nk amek lesen pah 2 nk keje plop.hehe(ayt koya).mcm die sore keje kn.hehe.

dah tutup cter pasal td ,kali ni aku rase nk baloh ngan sep2 mg plak.hehe.nk gduh mlut ngan ina.nk tmbuk nik nees.nk maen meme2 ngan zati.nk stdy ngan ida.nk mkn charcos ngan nija.nk kaco wani.nk make meggi ngan kema.waaaaaaaaa...

Thursday, 5 May 2011

REMEMBER THIS???

Kawan2! Especially wani, zati & joja!!!! Remember this??? Kasut hop aq nk beli maso kito g JJ dlu??? Akhirnya aq bjaya memilikinya...hahahaha~ Sgt2 hepy! Jupo kat Mines...puas aty aq..ngeh3...

p/s : bukey nk nunjuk..tpi berkongsi kegembiraan..hehe. Sory~

Would you rather be the best player on a losing team or the worst player on a winning team?

BEST PLAYER ON A LOSING TEAM

Ask me anything

Wednesday, 4 May 2011

HARI RASA RINDU KORANG

Assalamualaikum...
hari ni sy rasa amat rindu korang..rindu sgt..nk lepak kat cafe even cafe tu bkn la ada apa sgt..rindu nk mkn wedge pakcik kiosk..waaa rindu sgt..korang rindu nija x? 2 3 hari nija xde mood sgt nk berfb,juz bka je..bkn sombng,tp ntah la maybe sbb ANAI2 yg kurang asam kot..ad ke ptt dia buat sarang dlm bilik Nija?kurang ajaq btul..skng Nija tgh serabut duk pk nk renovte blik bilik nija..hik2 my room under construction right now,maybe sbb tu nija rasa xde mood kot...yela bilik tu jarng org duk,berhabuk xyah ckp la...mapus nija nk kna smpn...klu ad bibik kn best suh bibik je buat...dah skang musim panas,panas nk mapuih...klu hujan kan bez,pg tadi hujan kejap,dlm mamai duk mimpi sempt ckp alhamdulilah,sbb happy sgt hujan,bkn apa kecian pokok kat luar lama dah xminum air...hik2 (bajet baik ar nija kan)...

ikan dalam kolam umah nija,perut buncit bukn main,bkn nyoh nk telur2,sejak nija duk matrik ag..abis matrik duk lgu tu la jgk...aish mmg ar ikan ni..oyak ko abh n kak nija,diorg kta ikan malu...plik dop???? plik2 la sep dia,tp ska tgk ikan tu,tp ikn tu xbeso ag ngn nija,klu nija g hbs lari lintang pukang,benci I tau...

duk umah loni teringt kta2 nija kta nk diet ko ena & nikneez...hik2 xtau pah mana dah azam tu lari..hik2 nija loni cuma xbermint sgt mkn nasi cam dlu..hik2 ska mkn bnda ngarut2 jah..umi nija bli mcm2 dlm peti,kijo an duk goreng jah,pah mano gemuk kn?

AF xsedp mano pun nija tgk,tp lyn gak..hik2 sbb xdop cito etep..nija xska ko LENA dio koya =P..duk deki tu gak ngn FINA nija xsokong sapo2 tp gak mcm xmolep la LENA tunjuk perangai gtu sbb dia kn bakal artis... hak2 abg nija duk nganyim xsdh ko nija sbb minat AF...tp seriusly xminat pun..AF 1 jah sdp bg nija.. tgk AFNIL lg sdp...hik2

maaf la kpd ahli K.AM.I FAZiansklu entri nija ni semak jah..nija xtau nk citer gapo..klu kita duk sklai mmg nija sungguh gilo la citer,po kalo la...hik2 rindu nk lepak2 kat bilik FAZ 110..waaaaa,tp xpo anything nija citer sni des...klu ad masalah ko.. okes all my dear ? do leave some comment k =) love all u guys jap2 sblm tu nk bg skit photo latest nija masa nija bengkak mata plop,nikneez,kema,zati,wani tgk dos...yg lain2 tgk la des..tadaaaaa
menggoda x I?hik2 but skang mata I dah ok =)



http://YourGen.com/ - Text Generator



Tuesday, 3 May 2011

S.E.M.U.T grrrr...!!!

Dari mana asalnya semut??



sape nk tolong jwb,,sila lah :)



semut mmg kuang ajo ek? mkn cekelat ak xmintak dulu =.=

terigt plak kat kmk dulu,even air mineral pon "diorg" kebas gak,agak nya semut yg kebas air mineral tu ada penyakit kencing manis kot...? err..!







ps : jgn marah2,nnt cepat tua daaa... smile alwaysssssss everybody :D
NIK NEEZ!!!!! haha...aku upload agi niehh.wekkz =P...ensem kn2...ala ko nk mary dye ke? aku x kesah...sedangkan org brkhwin leh bercerai..ape pon die akn tetap jadi milikku nanti...ahahaha,,,gurau2 jah...ala mg ni.x kn ngan member sndri pon nk jeles.relax ar beb.die nk hak umum,public figure la katekan(ayt untuk menjeleskan kau) hak3....

INA NIJA NEEZ IDA NIDA ATI KEMA WANI & ZATI!!!!!!!!!!!!

AKu nk tanye korg amalkan x diet?? ahah.x nk diet pon wat ftness la wehh.ptg td aku wat ftness..huishh berpeluh2.aku wat cm kt FAZ dlu...tutup kipas n then berftness la.haha.skrg2 nyer ade peluh gak kan...series aku ckp ddk rumah probability untuk mkn kurang coz x rse lapar plak...plik aku.kt KMK tu 24 jam laporr jah..hehee..nk tw mase aku ftness td ad aku dok tgk aku.die tnye"kak kau menari ke;? haha....budushhh......nsb bek bdk kecik so aku diam je la...die pon cm nk join gak aku,,,ade hati tu..hehe,,,....pastu tngah syok2 brsenam adk aku sruh ambik air plak.adushh aku da la smangat gler time 2...last2 die gi amek air sndri..hehe.kejam kah aku?? x kott.die da pandai ambik air sndri so biarkan la kn.eheeeee..n then mak aku plak pnggl."kak! da buat air milo untuk ayah ke belommm???" ........................."KEjap ma,,,org ade keje sket"...hehehe..padahal ank die tgh brftness smpai gegar2 umah.da la umah papan...k la thats all for today.dadaaaaaaaaaaaaaa =)



1.yes, i WILL! 2.kurus n lisa.

assalamualaikum. okei kanak2. hari ini sy ade 2 perkara mahu kecet. HAHA

yes i WILL dear! :p
dat statement, yg first pnye, aku nk tikam kau aqilah.. haa, berani raninya kamu curi aku pnye pakwe. nahh ambek kauu! hahaha.  kau jgn jeles plak n kau jgn nk try search gilegile gmb dy. nahas kau nnty! aku bg amaran neyy.. hee ^^
0uhh lupe plak. nk jgk thanks ko mu, sbb bersimpaty ktku psl kehilangan uang to0o. huu cdeyh ;(
tp xpolaa. rezeki xd0p bkali. s0b3.




lisa surihani :)


ok..ni statement ke2 pulakk. i nk ckp psl lisa surihani. ohh sgt gorgeous. nk tahu knp sy buleh tabekk dy? sbb dy mkn nasi 1 sudu ja sehari. haaa hebbak ;)
ni, i nk berkongsi tips ney. ni pun kwn i yg ckp,..
pagi2, breakfast kul 9, kalau bule, mkn roti jaa.
tyme lunch, 4 beginner, u mkn nasi cmpo2 lauk dlu, 3 sudu~ lepas 2, mkn ikan/ayam/daging- they're juz 4 ptein. INGAT, mkn tnpe nasi. lepas 2, mkn sayur pulak.utk vitamin. kau bantai la pape punn asal nmenye sayur. then, mkn la BUAH. ni utk fibre supaya korang bule un'ut dgn lancar.~ HAHAHA
2 utk lunch, mlm kalau nk mkn pun, before 8. kalu bule xya la mkn sbb kte x wat pape dah mlm 2. laen la tgh hari, kte nk gune byk energy, 2 pun kalau gune. heheh
utk AIR, setiap 0.5liter utk pagi, tgh hari n malam..

 tamatla, selamat mencuba! aku x cube2 pun. bkn 1 sudu tp 1 pinggan. tabule2, x menjadi~ HUHU

okei setakat itu sahaja utk kali ini, bubbye korang. jmpe ujum minggu ney kepada sesiapa yg bkenaan ;)

Sunday, 1 May 2011

saje2


INA !!!.Aku taw da mg meme smangat wat ftness(ayt nganjing) hahaha...sory dear....gurau2..tgk pkwe ensem sebelah ni mesti mg x marah kt aku da.hak3..

NK NEEZ!!!!
JAngan jeles tgk pic kt sbelah ni eak,,,haha.aku smangat letak coz nija letak pic min ho kt blog kte ni an.aku pon x blh lpaskan pluang untuk upload gak pic ye ni,,,,ahahaha

assalamualaikum! (^_^)

                                                                                                                                                                                                                                                                    


AQEYLAH,,aku mmg nk aktif p0n.semangat gila petang semalam bawak turun lapt0p nk buat fitness kt bawah sorang-sorang sebab time tu semua orang tidur.macam pencuri bawak turun lapt0p slow2 tak0t nanti terkantoi.haha.malu! nanti kalau abang ipar aku tengok melompat2 dia kata apa pulak.lepas settle kan hal laptop aku pon naek balik atas nak cari cd fitness yang dibalut dalam plastik warna pink oleh nikneez atas sebab tertentu.(nikneez ilangkan sampul cd tuu..grr).cari punya cari dalam bilikkk dalm beg tarik yang belum dibukak sejak 20 aibulan.cari unya cari.............  
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
TAK JUMPAAAA......!!!!!!!!grrrr..
tak kecewa sangat pon sebab tak rajin sangat nak buat fitness.hehe.s0,terbatallah niat aku nak buat fitness for the first time di hari cuti ney.malam tu peegi makan mcD!!!grrrrrrrrr....what the shell???


that's all sayams.tata.
lotsalovenkisses!
mmmmuahhhh

Saturday, 30 April 2011

SAYONARA

salam...hye sume.aku tulis lagi...hahaa..biar aku la...hik3...aku bru baco td nk neez punyo cter...sdeyh aku ;"(...sabor ea nk neez.mybe ade hkmah ape yg blaku 2...kalo ajax aku tubik td mybe probability untuk ko hlang duit tu siket jah...heheh...gurau2...senyum sket nk neez ;)...haaaaa kn comey tu.....cmner aku leyh taw korg outing?? of course la spy aku bg taw.nk taw sapo>> JENG3.....WANI kito la...hahaa...bguihh wani...syg mg..muahhh!!!!!!! pasni report lg gapi2 xtiviti korg deh..even aku x dop pon x po...x kesah..janji aku dpt taw perkembangan terkini kawan2 aku...cewah mcm artis dah korg sume cter aku nk ambil taw...bkan senang nk suruh aku ambil taw pasal org lain taw!! hahaha (koya gilo)...maap statement sye ni mungkin membuat anda menyampah.tp sye peduli ape.kkite kn kawan.kwan kn mesti memahami antare satu same lain,....x gitu INA,NIJA,KEMA,NK NEEZ,WANI,ZATI,NIDA,ATI,IDA??? hehehe...blako dah aku sebutt namo tu...kalu ado yg ter miss out..sory la deh...al maklumlah ambo ore biaso...byk kelemahan..haaah korg ni jgn la wat senyap jah...cube aktif sket...wat fitness ptg2 ke...hahaa...1.2.3.....go!!!!!!!!!!!!! lari2 pusing KMK...sapo sampai dlu kaloh...ingat lagi ayat nk neez ngan ina ni...lawok2!!! ok la,nk tido plop.hehehe...tatataa

budusss.cuai! cuai!

hai.assalamualaikum. maahla maley ney badmood cket. tgk n paham2 sndri la nge tajuk 2.. tension dibuatnye. ptg td mmg hepi tp mlm ney mcm kentut. tlg la paham aku. huhh.

alkisah nya begini,
  •  td, mse otw nk g kbmol, papa bg la 50ya.. wak blanjo la kunun2. then, sbb sy x bwk beg, juz bwk some papers bowt innorace and camera, aku pum gilo la g selit duit td dlm bekas cmera 2..
  •  tyme kt f00dcourt, x igt duk dlm dunio mano dohh, terus jah wak tubek cmera 2 amek2 gmb. mmg sumpah x igt lgsg pasal duit 2. bengap! ;(
  •  i think, duit 2 jatuh kt c2 la kott. so, sapo2 hk terjumpa n terambek, buleh jah nk bg ko sy blik, sy lg sayey ore 2, x pun letok jah kt msjid, dpt pahalo. tp sapo2 manusio hk guno wak bndo xpekdoh,, haaa siak la mung! haru aku cari mlm neyy.outsiders, beware! igt pnyo igt, g2lahh critonyoo.

status buduss stress tension 2 sbb menatan goni laa.meme laa nk maroh! semo gara2 cuai. ohh haneez bilo mu nk bruboh? somebody help me ! ='(

Thursday, 28 April 2011

testing..testing...

hye hye hye..

testing..testing..1,2,3..

itu saje untk ari ini..

skian trima kaseh..

aloha!!




bosan!!!!!!!!!!!!!!!!

sLm,,,,HYE sume.....kali ni aku tlis lg.bosan weh x taw nk wat pe.ari2 ni ar keje aku.ni lbh baek ar dr asyik melantak je kn.to INA.aku still mgamalkan diet,.tp wktu malam je ar.tghri aku mkn la nasi.sehari aku mkn nasi sekali je.hahaa.hope blh maintain slame 5 blan di rumah,tp aku ingat pas ni nk amek lesen ar n then bru leh g keje,aku da try2 crik keje kt sini.insyaAllah pas amek lesen aku gi ar keje(cewaaaaaah) koya nk keje haha.korg nk taw aku jadi ape?? chashier je beb..haha,jadi la kn drpd aku x wt pape lgsg.dok umah membesarkn ape yg x ptut dbesarkan,kih3.best la dpt share cter kt blog nie.tengs to NIJA coz invite kami2 sume nieh.(wlaupun x bape nk reti nk wat ape kt blog) haha.aku nk ucpkan congrets la kt IDA KEMA> DPT GI INTERVIEW KN..GD LAK ALL THE BEST!!!~~~~~aku msih ternanti-nanti ck NIDA ATI IZZATI..Mano depa ehh?? series ar aku ckp aku rndu gler korg sume,bestnyer dpt gi jalan2 pusing KMK yg CLASSIC gitu.ahahaa.wlaupon classic buleh make free.ye dop?? hik3...bab makan laju je..of course la.aku mkan untuk hdp.bkn hdp untuk makan.haaaaaaaaaa lain mcm bunyi nyer tu.hahaa.saje tulis gitu.gurau2 yep..esok den nk blik kg den kek nogori smbilan..haaa sapo nk makan gulai lomak cili api.moh la ekut den.haahaa. lupe plak nk cter yg hari last kte tu kan.aku singgah TESCO.KORG GI X?? aku jumpe izati kt sane ngan aiman..haha ..melawok je...izzati ngan mak die laa.sori zati jange marah deh..kui3.x bli pape pon kt saane.ayh aku plak yg memborong haha..pak cik ISMAIL...merangkap ayah aku .beli printer..kebetulan ade offer.katenye senang nk wat assingment.x yah hantar kedai nk print.hahaaa.btol jugak kn,.aku jugak yg menumpang kesenangan.ape la nsb kte kn.da kluar mtrix bru bkak TESCO. X po la..x do rezeki nk memborong kt sane..GIANT pon jadi la.hehe.tiap2 male aku tido teringat kt sep2 mg.skrg ni plg awal tdo pkl 2 pg...ahahaha...aku gi mlayan cter arr,,gelak sore2.sedey sore2...tanpe korg disisiku,,,,,,,,,huk3.. ;'(
ehmmmm aku rase da bnyk aku tulis ni..nk tido sat la.nanti jumpo lg ye.hehe tattttaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!

ASSALAMUALAIKUM & HELLO!

amb0i NIKNEEZ..cik lada yee..nah!ambik mung aku tulis dah bl0g neyy...b0ring laa duk umahh..nak sangat diet tapi..): bangun lambat;then makan.pastu tengah hari umi ajak makan sekali; takkan la nak kecikkan ati umi plak kan..*padahal umi aku tak kesah pon..then petang kakngah ajak pergi pasar malam. *hari khamis jep.                     (-__-').burp.bile nk diet cani????uwaaaaarrgghhh...j0m!sape nk ikot ak daftar gym???h0ho0h0..j0mla k0rang..FAZians semua da stat diet ke??aritu semua bertekad nk diet balek cuti ni kan?? *tengok gaya korang macam tak jalan pon diet. (: petang2 teringat kat FAZ duk depan bilik tengok KAK ROT lalu bawak barang mandi nak pergi toilet dengan 'catwalknya' yang tersendiri wearing short pants.huu..pastu dengar ada suara sumbang panggil......."INAAAAAAAAAAA....!!!!" *ish.minah mana laa..cari punya cari rupanya ada budak yang tengah ambik air smbhyang kat paip seberang tersengih tunjuk gigi...*ciss.menyebok je dye ney.mencapub plak nieja .. "nijaaa....!!!" *ambik hati je.hehe..(sori niejaa..gur0 jee)..oke lah sayang! see y0u later...milli0n kisses f0r u!!!mmmmmmuuaahhhh

Wednesday, 27 April 2011

~Just bout me~

Assalamualaikum...

Hye2..eda d cnie..not AC d cnie k. Oit kwn2...aq cme nk ckp... aq sgt2 nervous & penat skrg. Camane nk g interview nie. Da la pembakar smangat aq (my Mum) x g skali..huhu. Aq g ngan pacik aq or maybe akak aq je wei. Hurmmm...sgt sdeyh.

Org ckp kene study pasal architecture ckit. Tp aq mls laaa....knp x tanye psl bio je mase interview uh. Kan senang ckit...(bajet pandai) haha. Hurm..pape pn...wish me luck k. Mlm nie da nk tolak g sane...1st time nek bus sorang2..huuhuu (tringat mase nek bus same2 ngan wani, kema, zati, n so on tu)

p/s: Kalo sambil mnyelam minum air bleyh??? (nk jmpa pakwe) hahahaha (sy sgt gedik)

best kn kalo ade bedroom mcm nie... (^^,)

selamat pagi, CINTA2! :D


annyeongsaehyo!

hello kawan. gu kito blako, hehe 1st of all, assalamualaikum.

btw best baco blog sep2 ney. truskan menulis. bez baco blog sep2 mu.bez bez bez!. alahai sep2 FAZi hk laen, bilo plop? (cik lado, rain, eda, WANI hk dga2 kaba wak 2 blog tp x jd2 hahaha, nida n ati senyak tipahh)aku pndae doh cket2 neyy. ahaha >,<'

ok lah, kalu ado idea, or kalu nanty puas tlajok, adola post aku hk bru. hehe

sekian, .niknEez.

kummaw0o0o! ^____^

XTVT @ UMAH

http://YourGen.com/ - Text Generatorsori la kalau cter aku ni memborink kn korg untk bace tp aku pduli ape aku nk tlis jugak ,,,hahaha..actually nk cter(ye er??) ayt sapo 2 deh...hehehe..gurau2.rutin aku tiap2 hari bgn slat sbh pas2 tdo jap n then bgn ble mk aku kjut...taw kol bpe mk aku kjut?? kol 7 lbh...mmg x dapek ar den nk tdo lamo2...(sleng ngr 9) hehe.mndi lu.pas2 pas bekfas ape sume.... mndikan adk aku yg dua ore 2..kalau korg nk taw pg2 la slalu yg kecik tu wat hal........taw x hal ape?? die ehm2...berak la..da la td dye berak berkali-kali...berkali-kali jugak la aku bsh...hahaha...melayan kerenah diorg tu x dpt ar aku nk explain kn betape sengsaranya hdp aku.kejap main tin bskut,kejap trun dpur wat sepah..main beras mcm main pasir je,haha,,ble aku sapu je x sampai 20 minit kn,bersepah balik.kalau korg skt hati x??tp nk wat camner kn bdak2 lg..sabor je la x kn nk bakor plak kan.time aku ddk dlm blik diorg ikut.time aku ddk dpur pn diorg ikut.lpas mkn tgh hari duk lepak2 tgk tv.pas2 aku gi mandi agi,panas weh ,hehe.time ptg2 dalam kol 3 lbh gitu aku on9 jap.n then dgr mk aku pggl,"KAK,,ANGKAT BJU.....HJAN NK TRUN..."tp kalu x hjn pn meme kne angkat jugak an.haha.da angkt bju smbg blik mghdap lptop.kejang da jari-jemari aku menaip ni,,kui3.ptg2 aku dok umah je memerap dlm blik x pon tgk tv.busan an.sampai mk aku memebebel da."kak kau ni x reti2 ke duduk luar rmah ambil angin,,asyik memerap je" haha ambil kau.kan da kne sebijik.terdiam jugak la aku x taw nk jwab ape.cm soalan exam plak x leh nk jwb.haha.nk dkt2 mghrb 2 aku ready nk mndi..slat mghrb.pastu tgk tv lg la.pkul 8 lbh mk aku ajak makn...aku ckp "x pe la ma,da kenyang"....mak aku pon perli "hai kak,kenyang ke diet?? haha.KU SENGIH2 KAMBENG JE LA.....tadi aku bantai mkn megi sebab lapar punyer pasal.tp mkn x hbs pun.adk aku yg si AIN tu nk jugok......aku pon tgglkan la untuk die megi tu.(walaupun x de niat nk bg) haha.after eating i menghadap tv tgk la cter2 yg ade kt tv tu.da bosan msuk blik bukak lptop.bkak fcebook.bkak blogger.ni lah hasilnye.menulis x tentu pasal x tentu hal ..hak3..k la aku da letih menaip ni..enjoy ur reading tu pun kalau ade yg bce..hehee...next time aku tlis lg.....k daadaaaaaaaaaaaaaa...mmmuah2!!!!!!!!
Text Generator - Fancy Text - Counters - Facebook Game
assalamualaikum,
hangin aku wes..2 entry ak jupo hr ni duk ngata sdp bdk klate..amboi mak yah dah lama hidup ke?banggang btul mak nenek tu..doh la buncit..eh xbaik kta gtu...tp gak hola geram lajop wes... ngok punya tino...mu xknal semua bdk kltte jgn kecek bnyk ar...klu saem ramai2 br mu tau..wes klu nk ikt jht xmesti dri kelate ja wes!so klu nk ngata org jht or wat so ever ikt mu la BITCH tp jgn kait negeri blh dop banggang????!!!!

link blog BITCH

nija bkn mrh ko sep2 kita ni des jgn nalim,post ni dedicated untk BITCH yg amat banggang tu...hik2 dadadadada bubuy



http://YourGen.com/ - Text Generator


THERE'S A REASON BEHIND EVERYTHING (:

NiJa(:
d0nt be sad..uhuh.ad hikmah la ap yg brlaku tuu..anything can happen..tggal kena berd0a je..

Tuesday, 26 April 2011

Assalamualaikum korang...
maaf ggu borink mlm2 ni,saja nk update kan dri ni...kuan2 hari ni bdk2 pdt dpt result..jeles kot,result diaorg gempak2 mmg la result ni xbg makna,tp ia tetap result kan..result diaorg menunjukkn diaorg ada basic kukuh untk jd student matrix..sygnya ak xpgi PDT kn?tp klu ak pergi PDT xjmpa ngn korng lak kn?hik2 mka xwujud la blog K.A.M.I FAZians ni kan...tp hati ni xteng,jeles wes ngn bdk2 PDT tu...waaaaaaaaaaaa,mmg la nija dah dpt nk g degree tp degree kos lelong je layak ngn nija..(T_T)...sedih2..klu nk kos ikt hati alamak mmg kna U swasta...mesti ramai lak yg ngata kn?mesti kta gni
"ekles g sana bkn sbb result cntik pun..."
waaaaaaaaaaaaaa...sedih2... Korang yg lain2 mesti dpt u yg korng nk skali ngn kos yg korang minta....nija?????WAAAAAAAA sedih kot... xlama lg result kita plak yg kuar....APA CER?...xde makna da nk CU CITER...CU CITER...waaaaaaaa..tlg2,sedih ni....










http://YourGen.com/ - Text Generator
Text Generator - Fancy Text - Counters - Facebook Game

LoVe U aLL tHaT wHy ThIs BlOg HeRe

kita sama-sama jga blog ni erk...lps ni nk smbg degree konfom semua dah ad lappy msng.so jgn diamkn dri k,tlg update sama2...jga n hias blog ni sama2...klu ad yg nija buat xcun ubah la... okes?
bubuy darlim2 ku